Hoţii de cablu se apropie de …staţiile CFR

Un bărbat de 64 ani din Sărăţel este cercetat penal săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Ioan B. a fost prins luni seara la ieşirea din satul Măgurele având asupra sa 13 m cablu cupru, pe care l-a sustras din apropierea Staţiei CFR Mărişelu, de lângă calea ferată.

Oricum ,dacă ar fi mers la o firmă de colectare, în mod normal şi legal, nu ar fi putut să-şi vândă marfa. Guvernul a adoptat recent o OUG care interzice firmelor colectoare de deşeuri achiziţionarea de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, utilizate în activitatea feroviară. Astfel, este interzisă cumpărarea de la persoane fizice a materialelor de tipul şinei de cale ferată, pieselor ale aparatelor de cale, contraşinelor, ecliselor, părţilor componente ale instalaţiilor de siguranţa circulaţiei, cablurilor de semnalizare şi telecomunicaţii feroviare, componentelor instalaţiilor de electrificare sau ale materialului rulant etc. Cine achiziţionează astfel de componente, riscă amenzi de la 20.000 la 40.000 de lei.

Tot cu deşeuri feroase se ocupă şi hoţii din Năsăud, dar măcăar nu s-au apucat de zona căilor ferate. Avram V. (24 ani) şi Sorin H. (33 ani) sunt cercetaţi pentru că au sustras mai multe componente de fier vechi, trei radiatoare auto şi două motoare electrice, în valoare de 2.000 lei, din incinta unei balastiere din Năsăud. Prejudiciul cauzat a fost recuperat integral şi predat părţii vătămate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5