Tabla cu materii

Idealul ca crimă

Virgil RAȚIU

Stelian Tănase. Nu am preluat niciodată de pe palierul lui Stelian Tănase, Deskreport, invitația de a lua parte la o dezbatere, la o „temă”. De data aceasta, având în vedere gravitatea faptelor petrecute la Caracal, și nu numai, pare că „acestea” îmi dau dreptul și mă îndeamnă să preiau opinia și un comentariu două. Iată:
Am ales pentru astăzi la rubrica „Să stăm de vorbă” un scurt text postat de Traian Berbeceanu pe pagina sa de facebook după tragedia de la Caracal:
«Cei care au transformat țara într-un paradis al infractorilor sunt acum zguduiți de cât sunt infractorii de periculoși. Cei care au hăcuit legislația penală în folosul infractorilor sunt acum revoltați tocmai de vulnerabilitățile legislative. Cei care au ridicat infracțiunea la rang de demnitate public sunt acum oripilați de ferocitatea infractorilor. Incompetenții care au promovat incompetenți în cele mai importante funcții din stat sunt cei care au sărit primii să ceară demisii.
Fix ăia sunt cei care ne vor cere încă o dată votul! Marș mă de aici!»
Și de ar fi numai acestea… Grav, foarte grav. Grav este tot ceea ce s-a întâmplat în interiorul Ministerului Justiției începând cu anul 2017, sub „bagheta magică” a tripletei Tudorel Toader, Florin Iordache și Niculicea. Grav este că cu acordul ministrului Toader au fost operate modificări de esență ale Codului Penal și ale Codului de Procedură Penală, care au condus la scăderea operativității actelor de justiție într-un stat de drept. Grav este că jegul Justiției, Toader Tudorel după ce a fost demis/schimbat din funcție, a ieșit din serviciile țării fără nicio sancțiune, cu ditamai pensea specială, și, iată acum, nu i se va imputa nimic, e absolvit de orice responsabilitate. (Ca să nu mai vorbm de responsabilitate guvernamentală, politică! Dar, vai, unde ați mai întâlnit responsabilitate politică și ministerială în România ultimilor 30 de ani?!) Grav este că avem polițiști pe funcții înalte care numai polițiști nu dovedesc că sunt, chiar dacă sunt absolveții unei „Academii”. Care academie? Poate cacademia de plagiate și blatuate!! Acești indivizi numiți polițiști nu fac dovada că ar fi făcut școli academice! La fel, procurorii din România – nu toți firește! – doar câțiva, care fac dovada unei nepăsări crase față de soarta unui cetățean sau altul. Salarii babane și pensii da! Muncă pe șest, tip Bica! Grav este că din 2017 până astăzi am asista cu toții la fofilarea prin Guvern și Parlament a unei serii de lideri aroganți, îngânfați și proști, puși pe cumetrii, care nu au făcut, nu fac nici în prezent cât o ceapă degerată pentru țară, pentru cetățeni! Astăzi, cu atât mai mult, se vede că tânărul din Suceava, de la adunarea PSD (mai, 2019), care i-a replicat îngânfatului și nemernicului Dragnea Liviu: „Nu ați făcut nimic!” a avut perfectă dreptate, dar atunci tânărul a fost blamat de membrii PSD, la univoce, pe nedrept luat la refec și de polițiști!
Iată opinia „Mircea”:
„L-a întrebat cumva, cineva pe Tudorel ce parere are? Acest slugoi slinos care a pus pe butuci dreptatea în România ar merita bătut cu parul și dat afară din țară. Și madam Veorica care se ocupă de consecințe, ar trebui informată care sunt cauzele acestor nenorociri! slugoi în functii, obedientă și incompetentă!”
Crima este idealul supreme al omului care nu mai are nimic de pierdut, ajuns la vârsta la care are dureri în pix, a omului bolnav de singurătate, invidie și bestialism.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]