Ilvean cercetat pentru braconaj cinegetic

Totul a început de la un control în trafic. Vineri seara, poliţiştii l-au oprit , în oraşul Beclean, pe Mihai O. de 48 ani din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism cu număr provizoriu de circulaţie. În maşină se afal şi Niculai P., în vârstă de 31 ani, din Poiana Ilvei.

„În urma verificării autoturismului, în portbagajul autoturismului poliţiştii au identificat un căprior, iar la scaunul din dreapta o armă de vânătoare cu lunetă. Cei doi nu au prezentat autorizaţie de vânătoare pentru căprior, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că arma este deținută legal de către P. Niculai.Autoturismul în cauză, arma, căpriorul şi un număr de 88 cartuşe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul comiterii infracţiunilor de uzul de armă letală, braconaj cinegetic și transportul vânatului dobândit ilegal”, precizează inspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al IPJ BN.

Conform Legii nr.407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, prejudiciul creat prin împuşcarea fără drept a unui căprior femelă este de 2.000 de Euro.

În acest dosar, cercetările au fost preluate de poliţiştii de la Biroul Arme Expozibili şi Substanţe Periculoase.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5