Înainte de Paşti, douăzeci de medici au primit o casă nouă de la Consiliul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Ţintean, în calitate de preşedinte al Comisiei de analiză a cererilor, au înmânat cheile pentru cei 20 de tineri specialişti în sănătate de pe Lista de repartizare a locuinţelor construite de ANL. Managerul Gabriel Lazany şi directorul medical Gabriela Deak de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, reprezentanţi ai companiei Record, administratorul blocului ANL au fost părtaşi la acest moment emoţionant care a debutat cu o slujbă de binecuvântare oficiată de pr. Ioan Conea şi protopopul Alexandru Vidican.

         „Consider că de fiecare dată o plecare la drum în viaţă e bine să fie făcută alături de Dumnezeu. Povestesc din experienţele proprii. E cu mult mai bine cu El alături decât de unul singur, dar este o alegere proprie a fiecăruia dintre noi. Sunt bucuros şi onorat că voi sunteţi aici, mă bucur foarte mult că eforturile pe care le-am făcut împreună cu colegii mei, din anul 2016, astăzi sunt încununate de succes. Suntem în situaţia fericită de a înmâna 20 de chei pentru 20 de unităţi locative, apartamente cu o cameră şi cu două camere, pentru tinerii specialişti din sistemul de sănătate. Sunt 18 colegi din sistemul public şi doi din sistemul privat care vor primi aceste locuinţe. Preşedintele de asociaţie, împreună cu administratorul vor face toate demersurile ca într-un termen cât mai scurt să aveţi contractele de utilităţi semnate”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.  Şeful administraţiei judeţene a remarcat calitatea lucrărilor executate de compania Record, dar şi modul în care au fost proiectate şi compartimentate.

         Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, ec. Gabriel Lazany, a mulţumit, în numele cadrelor medicale, Consiliului Judeţean pentru acest „real sprijin” în activitatea unităţii spitaliceşti. „Aceste facilităţi atrag medicii către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. A fost un proiect pilot la nivel judeţean care s-a finalizat într-un timp destul de scurt, pentru că în trei ani de zile am pornit de la nişte grajduri şi am ajuns la ceea ce vedeţi. Este mai mult decât frumos, iar după ce vor fi realizate şi celelalte investiţii, eu cred că va fi chiar o zonă spectaculoasă, o zonă frumoasă, pe malul apei, cred că mai bine de atât nu putea fi aleasă. Vă mulţumim pentru sprijinul acordat şi pe celelalte domenii de investiţii şi sperăm ca împreună să oferim cetăţenilor din judeţ servicii medicale de sănătate, ca să nu mai fie nevoiţi să meargă către centrele universitare”, a precizat Lazany.

Investiţia are o valoare de 3,1 milioane lei, partea de construcţii  fiind finanţată de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în timp ce Consiliul Judeţean a finanţat cu 530.000 lei „partea de viabilizare a terenului şi amenajarea pe orizontală, care e aproape finalizată, de la zidul antifoc la locurile de parcare, ales, spaţii verzi şi zidul antiinundaţii, pe malul râului Bistriţa”, după cum remarca preşedintele Radu Moldovan. 

Iată lista celor 20 de medici care au reuşit să întrunească punctaje foarte bune! 

1.     Buda Anca-Maria

2.     Farcaș-Rotariu Andrei

3.     Pop Ștefan

4.     Frimu Iulia

5.     Man Ioana-Manuela

6.     Filip Alina-Irina

7.     Albu Mihaela-Ioana

8.     Vasiliță-Crăciun Veaceslav

9.     Elisei Radu-Claudiu

10.   Rusu Stela

11.   Vârciu Andrei

12.   Timiș Tănase

13.   Tudor Anca-Maria

14.   Rablău Horațiu-Bogdan

15.   Iftime Alice-Gabriela

16.   Morari Veronica

17.   Bîndeanu Maria-Paula

18.   Birișiu Raul-Gabriel

19.   Pavelean Andreea-Diana

20.   Vasile Alexandru

            

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5