Cele 24 locuinţe destinate tinerilor specialişti din sănătate, recepţionat de ANL. Preşedintele Moldovan: Prin investiţii la spital, astfel de facilităţi şi salarizare ne propunem să atragem medici la Bistriţa
Nu mai puţin de 24 de locuinţe destinate tinerilor specialişri din sănătate au fost recepţionate, joi, de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, la Bistriţa. Directorul general al ANL, George Stan, preşedintele Consiliului Judeţean-Emil Radu Moldovan, directorul financiar contabilitate al SJU Bistriţa-Mirela Pop şi directorul administrativ Paul Szekely, reprezentanţi ai proiectantului, ai Inspectoratului Teritorial în Construcţii, dar şi ai antreprenorului, forma Record, au participat la recepţia tehnică a lucrărilor la cele 24 de unităţi locative.
Investiţia are o valoare de 3,1 milioane lei, partea de construcţii fiind finanţată de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în timp ce Consiliul Judeţean a finanţat cu 530.000 lei „partea de viabilizare a terenului şi amenajarea pe orizontală, care e aproape finalizată, de la zidul antifoc la locurile de parcare, ales, spaţii verzi şi zidul antiinundaţii, pe malul râului Bistriţa”, după cum remarca preşedintele Radu Moldovan.
„Colegii din Comisia de analiză şi repartizare a dosarelor vor discuta proiectul de hotărâre care va intra mâine (n.n. – vineri) în şedinţa de Consiliu, suplimentar pentru a se putea repartiza aceste locuinţe repede, la începutul săptămânii viitoare să putem înmâna cheile pentru cei care sunt beneficiarii acestor locuinţe. (...) În momentul de faţă sunt repartizate 20 de unităţi locative din cele 24, mai exact 13 apartamente cu două camere şi şapte garsoniere. 18 din cei care vor beneficia sunt din sistemul public şi doi din sistemul privat, pentru că se adresează tuturor tinerilor din sănătate. Colegii mei din Comisie, în urma discuţiilor de astăzi, vor da anunţurile de rigoare pentru repartizarea celorlalte patru unităţi locative, mai exact două apartamente cu două camere şi două garsoniere care au rămas de repartizat în acest bloc. Sunt, din ceea ce mi-au spus colegii de la Spitalul Judeţean, mai mulţi doritori. Vom deschide sesiunea de depunere a dosarelor şi sper ca în termen util colegii mei din Comisie să repartizeze şi cele patru unităţi locative care au rămas de repartizat”, a declarat preşedintele Moldovan.
Practic, în primele două-trei zile ale săptămânii viitoare, cei 20 de medici şi farmacişti vor primi cheile. Nivelul chiriei va fi stabilit conform legii, în baza unei formule de calcul, în care este cuprins inclusiv nivelul veniturilor. Directorul financiar-contabilitate de la SJU Bistriţa, Mirela Pop, îi va sprijini pe medici în constituirea Asociaţiei de locatari, pentru a putea depune la furnizorii de utilităţi documentele pentru contractele individuale.
„Nu e uşor să aduci un specialist dintr-un centru universitar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Bucuria este că investiţiile de acolo, dublate de investiţiile de acest gen, şi cu una dintre cele mai bune decizii ale Guvernului de a face salarizarea atractivă în domeniul sănătăţii, au făcut să avem medici. Un exemplu este familia Moldovan, cu domnul chirurg şi doamna specialist ATI, care după 10 ani de Franţa s-au întors. Avem medici cu înaltă calificare, pentru unii nu suntem pregătiţi cu echipamente, dar vom face toate eforturile necesare şi o să regăsiţi în bugetul Consiliului Judeţean, cred, cele mai mari investiţii care au fost făcute pentru sistemul de sănătate din bugetul propriu, nu mai vorbim de proiectele cu fonduri europene, UPU şi secţiile spitalului de pe Alba Ioulia şi Valea Ghinzii. Atunci când ai un superspecialist cu toate calificările necesare şi-ţi lipseşte un aparat, chiar dacă costă 200.000 euro, trebuie să găseşti soluţii să i-l pui la dispoziţie pentru ca cetăţeanul din Bistriţa-Năsăud să nu mai meargă în Cluj, Mureş, Bucureşti. Vom face în continuare aceste eforturi şi eu cred că în aproximativ trei ani de zile vom vorbi la superlativ de ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate din Bistriţa-Năsăud, la nivelul pe care poate să îl aibă un spital judeţean de urgenţă, pentru că nu vom putea concura cu clinicile de specialitate universitare”, a mai spus preşedintele Radu Moldovan.
Citiţi şi:
- 164 de bistriţeni au primit cheile locuinţelor ANL! Viceprimarul Cristian Niculae: Sunt 773 locuinţe ANL în Bistriţa
- Bloc de locuinţe ANL pentru tinerii medici
- Înainte de Paşti, douăzeci de medici au primit o casă nouă de la Consiliul Judeţean
- Directorul ANL: Peste 1200 de unităţi locative au fost recepţionate în judeţ. Avem în plan Lechinţa, Bistriţa Bârgăului, Năsăud
- Preşedintele Radu Moldovan, pe şantierul blocurilor ANL pentru medici: Căutăm soluţii pentru a face din Bistriţa o atracţie pentru specialişti
Adaugă comentariu nou