Încă un scandal între liberali şi conservatori. ACD B-N, în pragul scindării. Mediator: liderul PSD Radu Moldovan

Conservatorii sunt nemulţumiţi că au fost ignoraţi la împărţirea candidaturilor în ACD şi ameninţă că vor participa singuri în alegerile locale.

Vicepreşedintele PC B-N Adriana Tăut le-a reproşat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderilor USL Ioan Ţintean şi Radu Moldovan că cei din PC nu au fost chemaţi la negocieri.

Potrivit protocoalelor în vigoare, în interiorul USL, candidaturile se împart paritar între PSD şi Alianţa de Centru-Dreapta (PNL-PC), urmând ca liberalii şi conservatorii să-şi împartă între ei, potrivit propriilor norme paritare, candidaturile care revin ACD-ului. Conservatorii se plâng că până acum au fost ignoraţi la împărţire.

Tăut a mai spus că, săptămâna viitoare conducerea PC B-N ar putea decide ca organizaţia judeţeană a conservatorilor să participe singură în alegerile locale.

Liderul PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean, a afirmat că partenerii din ACD n-au fost încă invitaţi la negocieri pentru că, deocamdată, nu este nimic de împărţit.

Liderul PSD, deputatul Radu Moldovan, a precizat, că negocierea locurilor care se cuvin conservatorilor este o problemă internă a ACD, dar va face tot posibilul să remedieze conflictele ivite în interiorul ACD, şi promite o rezolvare a lucrurilor.

Dacă în comunele Leşu, Matei, balanţa înclină de partea candidaţilor PC, potrivit sondajelor, liderul PSD Radu Moldovan, promite că lucrurile vor decurge la fel şi în comuna Prundu Bârgăului, unde USL urmează să-şi desemneze candidatul pentru primărie.

,,Sondajele vor decide cine este cel mai bun. Cu şanse sunt şi domnul Ilie Avram, susţinut de PNL, la fel candidatul PSD Leon Vlad, dar şi doamna Adriana Tăut de la PC”, a concluzionat Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5