Incendiu izbucnit la un tren aflat în mișcare, pe raza localității Cociu! 20 de persoane evacuate

Update: Biroul Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud

În această seară, a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că la un vagon al trenului InterRegio 1830 Galați-Cluj Napoca a izbucnit un incendiu. Incendiul s-a produs între localitățile Cociu și Beclean.

La fața locului a ajuns de urgență un echipaj din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud, Postul de Poliție Transporturi Feroviare Beclean pe Someș.

Fără să țină cont de pericol, cei doi au intervenit imediat pentru salvarea și evacuarea călătorilor, deși incendiul se manifesta cu putere. Nu au fost înregistrate victime și toți cei 33 de călători au fost transbordați în stația CFR Beclean pe Someș.

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi continuă cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările în care a avut loc evenimentul.

*Felicitări, Lucian și Eliza pentru curajul de care ați dat dovadă! Călătorii care v-au cunoscut în această seară au avut doar cuvinte de laudă la adresa voastră!
***
În trenul accelerat care circula pe ruta Galați - Cluj se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical la locul solicitării și au refuzat transportul la spital.

Pasagerii au fost transportați cu un microbuz aparținând ISU Bistrița Năsăud în orașul Beclean, pentru a-și continua deplasarea spre destinație cu alte mijloace de transport.

Intervenția pompierilor militari a fost dificilă din cauza accesului greu la locul solicitării, dar și din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică.
După ce s-au luat toate masurile de siguranță, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total).

Pentru stingerea incendiului pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5