Incendiu la o gospodărie din Maieru

Două echipaje ale pompierilor militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Sângeorz — Băi, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD au fost direcţionate de urgenţă, luni după-amiază,  spre locul solicitării.

          “Incendiul se manifesta la nivelul unei bucătării a unei case construite din lemn, iar în urma arderii materialelor combustibile din zona de manifestare a focarelor a rezultat o cantitate mare de fum ce a inundat întreg imobilul. Primii care au asigurat intervenţia au fost pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate care au împiedicat propagarea incendiului la alte încăperi. În interior se afla o butelie de gaz şi exista riscul producerii unei deflagraţii, însă pompierii militari au intervenit rapid şi au evacuat recipientul, eliminând astfel riscul unei explozii. Au fost localizate focarele şi în paralel s-a trecut la evacuarea cât mai multor bunuri materiale din bucătărie şi sufrageria din apropiere”, precizează Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN.

          Potrivit sursei citate, paramedicii au acordat asistenţă medicală proprietarei, unei femei de 52 de ani, care a suferit un atac de panică, aceasta din urmă refuzând transportul la spital. Intervenţia a durat puţin peste o oră, incendiul fiind lichidat înainte de a se extinde la alte încăperi. Au ars un boiler, o maşină de spălat, elemente de mobilier şi s-au degradat pereţii şi parchetul din apropierea zonei de manifestare a incendiului.

          În urma cercetării împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, s-a stabilit că utilizarea unui boiler electric instant cu alimentare improvizată, amplasat într-un corp de lemn, pe un perete de lemn, a fost principala cauză a izbucnirii incendiului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5