Incendiu la un bloc din Rodna! 180 de persoane evacuate la sala de sport!

Echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz Băi și al Secției de Pompieri Năsăud intervin în localitatea Rodna la un incendiu izbucnit la acoperișul unui bloc de locuințe.
Potrivit ISU BN, incendiul s-a manifestat cu violență, generalizat, pe o suprafață de aproximativ 800 mp la nivelul acoperișului blocului. Nu mai puțin de 180 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari și voluntari ori s-au autoevacuat din cele două case ale scărilor din imobilul cuprins de flăcări.
Un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani ani a suferit un atac de panică, a primit asistență de la echipajul de paramedici, dar nu s-a impus transprotul acestuia la spital.

În urma incendiului, au ars materialele combustibile depozitate în podul blocului și acoperișul acestuia, care era realizat din mai multe tipuri demateriale, tabla, astereala lemn etc.
De asemenea, au fost afectate de fum și smoala topită de pe planșeul de beton,13 garsoniere de la etajele superioare, șapte dintr-o casă a scărilor, respectiv șase din cealaltă.

Incendiul a fost lichidat in aproximativ două ore, ulterior au fost îndepărtate elementele de construcție care prezentau riscul prăbușirii.

Pentru evacuarea persoanelor, stingerea incendiului, protejarea locuințelor din imobil dar și a vecinătăților au intervenit 16 subofițeri și doi ofițeri cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de interventie la înălțime, o ambulanță SMURD și o autospecială de prima intervenție și comandă, precum și pompierii voluntari cu mijloace tehnice de la SVSU Rodna, Șanț și Maieru.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Comitetul Local pentru Situații de Urgenta Rodna a amenajat și pus la dispoziție persoanelor evacuate un spațiu de cazare temporară in sala de sport a localității.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5