Exercţiu tactic cu trei scenarii distincte - Lunca Ilvei

Incendiu violent în interiorul unei fabrici. Echipaje aeriene la Lunca Ilvei

Un accident rutier cu victime încarcerate, un incendiu violent în interiorul unei fabrici de prelucrare a lemnului, pe o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi şi o intervenţie pirotehnică pentru ridicarea unor elemente de muniţie. Acestea sunt cele trei scenarii abordate de salvatorii bistriţeni în cadrul exerciţiului trimestrial - aferent celui de-al doilea sfert al anului 2017.
Pentru gestionarea celor trei scenarii, au fost mobilizate forţe şi mijloace din trei subunităţi de intervenţie (Garda de Intervenţie Sângeorz Băi, Secţia de Pompieri Năsăud şi Detaşamentul de Pompieri Bistriţa), un serviciu privat pentru situaţii de urgenţă şi şase servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, din comunele din apropiere.
Modulul SMURD a procedat la extragerea victimelor din autoturismul (răsturnat) implicat în evenimentul rutier şi acordarea primului ajutor calificat, echipajele de stingere şi cele de căutare - salvare au gestionat situaţia tactică a incendiului la obiectivul ce aparţine de operatorul economic cu profil de prelucrare a lemnului, iar echipajul pirotehnic a asanat muniţia rămasă neexplodată, identificată în perimetru obiectivului economic.
În permanenţă, tipurile de risc specifice judeţului nostru sunt transpuse în concepţia exerciţiilor tactice organizate de ISU Bistrita, iar verificarea şi imbunătăţirea gradului de pregătire al efectivelor serviciilor profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă rămân obiectivele inspectoratului.
Concomitent cu desfăşurarea exerciţiului, specialiştii din cadrul inspectoratului, cu sprijinul membrilor unui echipaj aerian de la Unitatea Specială de Aviaţie Cluj - Napoca - Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I., au executat misiuni de recunoaştere, pe ruta Ilva Mică - Vatra Dornei, pentru identificarea zonelor în care echipajele aeriene pot ateriza în apropierea tunelurilor feroviare. Recunoaşterile sunt necesare pentru a identifica cele mai rapide modalităţi de intervenţie pentru salvarea vieţilor omeneşti, în cazul unor situaţii de urgenţă în apropierea tunelurilor feroviare din zone izolate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5