ISU BN: Recunoașteri aeriene și exerciții de antrenament, pe ruta Bistriţa-Vf. Bistriciorul. Salvatorii au identificat locuri unde se poate ateriza de urgenţă

În data de 12.07.2018, un echipaj al Unității Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a asigurat cu un elicopter tip MI-17 sprijinul aerian a I.S.U.J. Bistriţa-Năsăud pentru executarea unor misiuni de recunoaștere, pe ruta municipiul Bistrița – Munții Călimani, vf. Bistriciorul, pentru realizarea unor imagini de ansamblu asupra poziționării în teren a locațiilor prielnice aterizării, în raport cu relieful din zonă şi amplasarea structurilor operative în cazul misiunilor de căutare - salvare.

Astfel, misiunile au urmărit identificarea punctelor în care elicopterele pot ateriza în apropierea zonelor montane în care este nevoie de intervenția rapidă a echipajelor specializate.

Recunoaşterile sunt necesare pentru a identifica cele mai rapide modalităţi de intervenţie pentru salvarea vieţilor omeneşti, în cazul unor situaţii de urgenţă generate de accidente montane.

Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud, alături de personal de la Salvamont Bistrița – Năsăud, împreună cu echipajul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca s-au familiarizat cu diferitele tehnici de intervenție în asemenea cazuri cum ar fi:

·        exersarea tacticilor de deplasare și apropiere de zona de intervenție;

·        exersarea activității de salvare-evacuare în zona montană a unei persoane sau grup de persoane;

·        exersarea tehnicilor de protecție, coborâre și deplasare în/din aeronavă.

Prin intermediul acestor misiuni de antrenament s-a dorit evaluarea obiectivă a modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5