Indemnizaţia de creştere a copilului ar putea fi acordată pentru toate naşterile

Senatorii Emilian Frâncu (PNL) şi Elena Mitrea (PSD) au depus, în ultima zi a sesiunii parlamentare, o iniţiativă legislativă potrivit căreia concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului se acordă, de la 1 ianuarie 2013, pentru toate naşterile, nu doar pentru primele trei, scrie Mediafax.

Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 111/2010, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă pentru primele trei naşteri. La stabilirea acestora nu se are în vedere situaţia copilului născut mort sau în care acesta moare în perioada concediului de maternitate.

Iniţiativa legislativă a celor doi senatori prevede însă că indemnizaţia şi concediul pentru creşterea copilului se acordă pentru ,,fiecare copil” şi elimină articolul din OUG care prevedea, după primele trei naşteri, acordarea concediului fără plată pentru creşterea copilului.

Potrivit ultimului articol al propunerii, dacă va fi adoptată, iniţiativa ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2013.

Iniţiativa legislativă nu propune modificări ale cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi perioadei de acordare a concediului în acest scop.

În expunerea de motive, cei doi senatori arată că, în prezent, se face ,,o discriminare gravă”.

,,Astfel, copiii care au ghinionul să fi venit pe lume după ce li s-au născut trei dintre fraţi nu se pot bucura de aceleaşi drepturi ca aceştia, mamele acestora fiind discriminate”, consideră iniţiatorii.

Ei mai susţin că, oricum, sunt foarte puţine mame care ar beneficia de eliminarea acestei discriminări, astfel că efortul bugetar ar fi foarte mic, scrie Mediafax.

Comentarii

01/01/12 13:21
Vizitator

Daca ar fi dupa mine... nu as mai da din banii publici, nici un ban, nici un fel de "ajutoare sociale, alocatii sau... indemnizatii "... la nimeni , ci LOCURI DE MUNCA ! O sa ajungem in colaps financiar... pentru ca nu mai lucreaza aproape nimeni si putinii bani pe care-i mai avem, se duc la tot felul de "pomeni" si tinem cu disperare la "cresterea populatiei"... pentru ce , ca sa ingroasa randurile somerilor si al "prostimii" ramase pe drumuri... ? S-apoi... majoritatea nasterilor, sunt in ranadul celor care stau si putoresc toata ziua si nimic nu produc... stiti Dvs bine la cine ma refer, ca numai ei se mai "inmultesc" ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5