INFORMARE

Tinind cont de evolutia pe care o are in lume gripa porcina si apropierea ei de tara noastra precum si de decizia Directorului General al OMS, Dr. Margaret Chan de a ridica nivelul de alerta pandemica de la faza pandemica 4 la faza 5, se impune informarea corecta a populatiei. Din acest motiv, va rugam sa publicati integral textul de mai jos.

“Deoarece gripa se transmite de la om la om pe cale aeriana ( vorbit, stranut, tuse) cat si prin contact direct cu bolnavul sau obiecte persoanale ale bolnavului, pentru a evita imbolnavirea trebuie respectate in permanenta urmatoarele masuri de igiena personala:

 Nasul si gura vor fi acoperite cu batista personala in timpul stranutului sau al tusitului.

 Batistele nu se imprumuta

 Mana nu va fi dusa la ochi sau la gura decat dupa ce a fost spalata cu apa si cu sapun

 Se vor evita pe cat posibil aglomeratiile

 Se va evita contactul cu persoane care prezinta semne de afectare a cailor respiratorii (febra,tuse, stranut, ochi congestionati, etc..)

 Persoanele care prezinta simptome asemanatoare gripei se vor izola de restul familiei si se vor prezenta la medic pentru diagnostic si tratament. Purtarea mastii de protectie care sa acopere nasul si gura, in aceste cazuri este obligatorie.

Daca ati calatorit in strainatate si la intoarcerea in tara prezentati unul din urmatoarele semene: febra, dureri de cap, greutate la respiratie, dureri musculare, oboseala intensa, mergeti direct la medicul de familie iar in lipsa acestuia la un spital/sectie de boli infectioase.”

Dr. Aida Colda ,

Medic Primar Epidemiolog

Director Executiv Adjunct,

Dr. Doina Petri

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5