Ing. Nuţu Tabără: Se prelungește perioada de valorificare a lânii până la 21 octombrie 2019!

Ing. Ioan Nuţu Tabără, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, anunţă crescătorii de ovine că a fost prelungitp perioada de valorificare a lânii până la 21 octombrie 2019, pentru obţinerea ajutorului de minimis. "În Monitorul Oficial a fost publicată HG 711/2019 pentru modificarea şi completarea HG 500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii. Actul normativ adoptat prelungește perioada în care se valorifică lâna, de la 30 septembrie a.c. până la data de 21 octombrie 2019, inclusiv. Facem precizarea că depunerea documentelor justificative pentru obținerea sprijinului financiar se poate realiza până la data de 1 noiembrie 2019, ne-a declarat şeful Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, acest ajutor li se va achita oierilor într-o singură tranșă, iar pentru obținerea sprijinului, până la data de 1 noiembrie 2019 inclusiv, solicitanţii înregistraţi în Registrul unic pentru accesarea Programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii şi verificaţi au obligaţia să depună la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti documente justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute.

Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în țara noastră trebuie să asigure, atât creșterea numerică a efectivelor de ovine, precum şi o eficiență economică în realizarea şi valorificarea produselor obținute de la acestea. Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmărește menținerea activității de creștere a ovinelor, stabilizarea veniturilor și evitarea depopulării satelor. De asemenea, această schemă de minimis conduce la diversificarea producțiilor obținute în sectorul de creștere a ovinelor prin valorificarea lânii.

Valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis, este de 2 lei/kg lână comercializată.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5