Subvenţia la lână: 1 septembrie, termen limită pentru depunerea actelor la Direcţia Agricolă!

Crescătorii de ovine din județul Bistriţa-Năsăid care sunt înscriși în programul de minimis pentru lână mai au termen de depunere a documentelor până pe 1 septembrie.

„Conform prevederilor HG nr. 418/2018 pentru modificarea HG nr. 500/2017 privind aprobarea schemei „ Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”, termenul până la care crescătorii de ovine au obligația să depună la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud documentele justificative care să ateste comercializarea producției de lână obținute este 1 septembrie 2018! Vă rugăm, dragi crescători de ovine, să respectați termenul invocat mai sus”, transmite directorul executiv Ioan Nuţu Tabără.

Valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lâna comercializată. Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmărește eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor, în sensul reducerii pierderilor crescătorilor de ovine. De asemenea, acest ajutor va stimula înființarea centrelor de colectare a lânii, va crea noi locuri de muncă și va stabiliza veniturile crescătorilor de ovine. 

         La nivelul judeţului nostru, la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud s-au înscris 850 crescători de ovine. Dintre aceştia, potrivit directorului executiv Nuţu Tabără, au depus documentele justificative 179 de crescători, pentru un total de 177 tone de lână ţurcană, reprezentând 21% dintre fermierii care s-au înscris.

         Oierii bistriţeni au vândut lâna fie la Centrul de colectare de la Sângeorz Băi, fie unei firme din Turcia, care activează la Sibiu.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5