În inima Madridului, Menuţ Maximinian a adus poveştile româneşti ale Crăciunului. Conferinţă şi lansări de carte

-Primiți colindul?
-Primim cu drag!
La sediul Asociației Salva am avut colindatori de seama, care au venit de acasa cu graiul, portul, colindul si cartile scrise pentru eternitate.
Menut Maximinian, prietenul nostru drag, reprezentant important al publicisticii si culturii bistrițene, fiind directorul publicației Răsunetul din Bistrita, președinte a Societății Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, scriitor de marca si etnolog de profesie a venit cu trei cărți si o traista de povesti. Cu acest prilej a avut loc conferinţa "Sărbătorile, azi. O perspectivă etnologică" şi lansarea volumelor "Frontiere etnologice", Editura Charmides, "Copilul de apă", Editura Junimea, "Spiritul locului"; Editura Şcoala Ardedeană.
A fost o seara frumoasa in care am vorbit despre Crăciun, colinde, port tradițional si multe întrebări adresate scriitorului din public.
Pentru un timp Menut ne-a dus acasă, in tara poveștilor cu zâne, feti frumoși si Crăciun bătrâni si buni. Menuţ a venit însoțit de doamna Ana Chifa Mican, realizator Tv la As TV Bistrița si Mariana Condrea care a adus colinde minunate pe care le-am cântat cu toții, cu voce si mai fara voce, pentru ca asa cum spunea Menut, toata lumea colinda.
"Ce poate fi mai emoţionant decât să fii felicitat şi premiat de românii din Spania pentru promovarea tradiţiilor. În centrul Madridului, cu emoţie, timp de 2 ore am vorbit despre Crăciunul străbun şi mi-am lansat cărţile. M-am bucurat de interacţiunea sălii şi de întrebările primite ! Mulţumesc Asociación Hispano Rumana SALVA. Am venit cu drag cu colindul şi am rămas impresionat de lucrurile minunate pe care le-am văzut aici. Ica Tomi, împreună cu colegii ei, merită toate trafeele din lume. Fac acţiuni culturale, învaţă copiii să joace româneşte, au grijă de semenii aflaţi la greu prin căutarea de locuri de muncă şi o masă caldă pentru cei nevoiaşi. Seara de colinde a impresionat pe toată lumea, Mariana Condrea Florina Mureşan şi Macedon Botârlă, alături de părintele Raul Rus, ducându-ne pe uliţa cu colindători ! Mulţumesc Ica Tomi, mulţumesc Flavia, vă preţuiesc nespus" a declarat Menuţ Maximinian.
Mulțumim mult pentru vizita, pentru aceasta punte creata! Ne dorim cat mai multe si ne bucuram nespus când cei de acasă nu ne uita.
Moderatoarele evenimentului au fost preşedinta Ica tomi şi Flavia Tomi, sunetul a fost asigurat de Ciprian Munteanu, imagine Flaviu Bolbos.
Asociación Hispano Rumana SALVA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5