La Beclean,

Iniţiativă pentru protecţia castanilor

Aflată în plină acţiune pentru curăţenia de toamnă, Direcţia de Gospodărire Comunală a Consiliului Local, sub îndrumarea domnilor George Pop, director şi Teodor Negruşa, şef serviciu, s-a aflat în aceste zile pe renumita Aleea Gării din Beclean, stradă dominată pe întreg parcursul ei de renumiţii castani, cunoscuţi peste tot din operele romancierului Liviu Rebreanu, dar şi din cântecele unor cunoscuţi interpreţi de muzică populară.

Pericolul pe care l-au înregistrat în acest an, căderea din senin a acestor arbori, producând importante pagube materiale (ex. jud. Maramureş), i-a determinat pe cei din Beclean să întreprindă o acţiune de verificare a acestor arbori pe cunoscuta stradă, găsind câţiva arbori în pericol iminent să se prăbuşească peste autovehiculele parcate pe această stradă, dar punând în pericol şi viaţa oamenilor, trecători spre Gara din Beclean pe Someş sau locuitori aici. De multe ori, scorburile create de vreme în structura (tulpinele) arborilor au devenit loc de depozitare a reziduurilor, nu odată fiindu-le date foc de persoane iresponsabile, de multe ori pompierii locali acţionând ca la veritabile incendii,

Găselniţa gospodarilor beclenari se dovedeşte deocamdată în premieră la Beclean.

Aceştia au umplut scorburile cu beton, consolidând, deocamdată, structura firavă a copacilor deveniţi o primejdie. Cât va dura aceasta? Timpul o să ne spună, dar consider că acest lucru este un semnal serios pentru edilii locali, pentru înlocuirea şi replantarea acestor arbori-simbol ai Becleanului. Cum vor evolua lucrurile, să sperăm că vom trăi şi vom vedea!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5