INS: În Bistriţa-Năsăud, salariul mediu net lunar este de 1.178 lei

Salariul mediu net era, la nivel naţional, în luna decembrie a anului trecut, cu 7,2% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, scrie www.gândul.info. La nivel judeţean apar însă diferenţe semnificative între câştigurile medii nete lunare ale angajaţilor.

,,Diferenţele pot fi generate de structura economică industrială care e posibil să fi performat mai bine decât în 2010”, a declarat pentru Gândul, Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Astfel, dacă în judeţul Covasna s-a înregistrat, în luna decembrie a anului 2011, cea mai mare creştere a salariului mediu net la nivel naţional din ultimul an, în judeţe precum Harghita sau Giurgiu creşterea a fost de sub 1% în acelaşi interval de timp.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, salariaţii din judeţul Bistriţa-Năsăud se află pe locul VII în acest topul creşterilor salariale. Salariul mediu net lunar, la finele anului trecut, a fost cu 12,62% mai mare faţă de perioada similară a lui 2010.

Cel mai mare salariu mediu net a fost încasat în luna decembrie a anului trecut de către angajaţii din Bucureşti, de 2.328 de lei, faţă de perioada similară a anului 2010 el a înregistrând o creştere de 183 de lei. Cele mai mici câştiguri nete lunare au fost obţinute de către angajaţii judeţului Harghita, unde salariul mediu net în decembrie 2011 a fost de 1.031 de lei. Alte câştiguri medii lunare nete mici au fost înregistrate, la nivel naţional, şi în judeţele Suceava, Maramureş şi Vrancea, de 1.048, 1.079 şi respectiv de 1.086 lei.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, salariul mediu net lunar , la finele anului trecut era de 1.178 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5