Inspectorul școlar general Cristian Nicula: Felicitări administrațiilor din Târlișua, Maieru, Parva, Romuli, Teaca, Telciu, Galații Bistriței!

Ministerul Educației a dat publicității lista inițială a proiectelor admise/respinse Apelul PNRR/2023/C15/MEDU/I2 „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare". Din cele 100 de proiecte, șapte sun din județul Bistrița-Năsăud. 

"Felicitări administrațiilor din Târlișua, Maieru, Parva, Romuli, Teaca, Telciu, Galații Bistriței pentru că 7 din cele 100 de proiecte admise la nivel național sunt din județul nostru", a transmis inspectorul școlar județean Cristian Nicula. 

1. Ludotecă și Grup de Joacă în comuna Târlișua - serviciu complementar de educație timpurie incluzivă și de calitate

2. Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare în comuna Maieru, Județul Bistrița-Năsăud

3. Dumbrava minunată – Ludotecă și grup de joacă - comuna Parva 

4. Castelul copiilor  - comuna Teaca

5. Castelul copiilor  - comuna Telciu 

6. Poienița veseliei – Ludotecă și grup de joacă  - comuna Galații Bistriței

7. Trenulețul veseliei – Ludotecă și Grup de joacă  - comuna Romuli

***

Ministerul Educației alocă 103 milioane de euro pentru a crește capacitatea sistemului și a calității serviciilor de educație timpurie, de a îmbunătăți ratele de participare, atât la nivel antepreșcolar, cât și la nivel preșcolar, prin deservirea de până la 20.000 de copii, provenind din grupuri defavorizate. În cadrul prezentului apel, vor fi prioritizate proiectele care se vor implementa în comunități rurale izolate, defavorizate din punct de vedere economic sau care vizează grupuri vulnerabile de copii.

Valoarea maximă a grantului per proiect este de 250.000 de euro (fără TVA), valoare eligibilă PNRR.

Fiecare proiect va urmări înființarea de servicii complementare, care să deservească de la minimum 16 copii până la maximum 50 de copii.

Bugetele proiectelor se vor utiliza pentru:

  • amenajarea, igienizarea și dotarea a minimum 2 săli pentru activități cu copiii, achiziționarea de mobilier, echipamente și materiale necesare amenajării spațiilor serviciilor complementare nou înființate;

  • achiziționarea materialelor didactice, a hranei, precum și a transportului pentru copii, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni;

  • servicii de informare, consiliere și sprijin pentru părinții/reprezentanții legali/persoana în grija căreia se află copilul;

Solicitanții eligibili din cadrul acestui apel de proiecte vor aplica sub forma unui parteneriat stabilit la nivel local. Acesta va fi alcătuit, în mod obligatoriu, din următoarele părți: o autoritate publică locală și o unitate de învățământ preuniversitar acreditată cu personalitate juridică. Parteneriatul poate conține și alte instituții publice/private, conform art. 31 din HG nr. 1.604/2022, care pot face parte din rețeaua de suport profesional, în funcție de nevoia identificată la nivel local. De asemenea, pot face parte din cadrul parteneriatului și organizații neguvernamentale care se pot implica în managementul, operarea sau acoperirea totală sau parțială a activităților eligibile, conform cheltuielilor din ghidul publicat mai sus.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5