Întâlnire cordială între jandarmi şi elevi, la Rodna

Zilele trecute , reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Gelu –Voievod “–Bistriţa, condus de inspector şef-colonel Ionel Cimuca, au fost în mijlocul elevilor din Şcoala Gimnazială ,,Florian Porcius“ în cadrul campaniei de prevenire şi pregătire antiinfracţională şi antiviolenţă.
Echipa managerială a şcolii formată din dir.prof. Sîngeorzan Iacob , dir.adj.prof. Ganea Vali şi dir. educ. prof. Partene Cornelia , alături de diriginţi şi profesori, au fost colaboratorii unei activităţi educative extraşcolare, desfăşurată în parteneriat cu o instituţie - cea mai îndreptăţită din partea societăţii , care să sprijine şcoala în educarea comportamentală a tinerilor.
Activitatea de dezbatere şi dialog cu elevii claselor a VII- a şi a VIII- a,a cuprins un număr de 126 de elevi şi a fost condusă de maior Suciu I. care a prelucrat elevilor Legea nr.61/1991- privind tulburarea ordinii şi liniştii publice, sub aspectul apărării individului şi nu ca pe o constrângere sau ca o interdicţie a acestuia , a prezentat modalităţi şi mijloace prin care ne putem feri pentru a nu deveni victime ale infractorilor, s-au discutat responsabilităţile ce decurg din calitatea de deţinător al unei cărţi de identitate, s-au analizat cazuri de fapte ce pot fi săvârşite de elevi şi pot reprezenta contravenţii şi infracţiuni.
Considerăm astfel de întâlniri ,,amicale “ între elevi şi reprezentanţii organelor legi, ca fiind un punct de plecare spre conştientizarea tinerilor în vederea reducerii infracţionalităţii şi a violenţei, pentru o disciplinare pozitivă , de bunăvoie .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5