Interviu Bloomberg. Ovidiu Creţu: Bistriţa este cel mai frumos oraş din lume

Aflat la Paris, la Summit-ul Climatic pentru Liderii Locali, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a acordat un interviu agenţiei de ştiri Bloomberg.
În prima parte a interviului, primarul Ovidiu Creţu a vorbit despre istoria oraşului Bistriţa, spunând, printre altele, că Bistriţa este cel mai frumos oraş din lume.

"Ştiu că suntem în Paris, dar Bistriţa este iubită de 80.000 de locuitori care au declarat acest lucru, poate în Paris sunt mai mulţi locuitori, dar nu toţi şi-au declarat dragostea faţă de oraş (n.n. – zâmbind).

Noi, ca români, ca latini, cu toată flexibilitatea noastră, cu toată implicarea noastră, am interacţionat cu diverse organizaţii şi asociaţii din Germania, poate de aceea Bistriţa este un oraş ordonat, cu un centru istoric frumos, cu peisaje frumoase, cu oameni care îşi doresc să aibă un standard înalt de trai, de dezvoltare. Acest standard înalt de dezvoltare vrem să-l facem posibil şi pentru copiii noştri, şi pentru nepoţii noştri, de aceea sunt aici la Summitul Climatic pentru Liderii Locali de la Paris.
Schimbarea globală se produce oriunde, nu doar în oraşe, iar să aştepţi să acţioneze doar guvernul, doar marile oraşe, nu rezolvi nimic, fiecare cetăţean trebuie să facă ceva în sensul acesta. Sigur, este dificil, dar dacă primarii reuşesc să îi implice, să acţioneze coordonat, atunci fiecare oraş îşi aduce contribuţia sa în problema schimbărilor climatice.

Înainte de a vorbi de contribuţia oraşului Bistriţa, vreau să vă reamintesc că Bistriţa este un fost oraş socialist, cu blocuri cu apartamente cu un consum mare de energie. În Bistriţa noi avem 475 blocuri construite între anii `50-`90 şi acestea consumă între 150-200 kw/oră/mp-arie utilă. Este foarte mult. În Europa, consumul maxim admis este de 80 kw/oră/mp, iar principalul nostru program de mediu este reabilitarea termică a acestor blocuri în care locuiesc aproximativ 80% din locuitorii Bistriţei. (...) Sunt convins că până la finalul anul 2020 vom realiza ceea ce ne-am propus, nu doar cu ajutorul echipei din Primăria Bistriţa, ci şi cu ajutorul cetăţenilor.

Vreau doar să mai subliniez un lucru, că tot ceea ce avem, tot confortul nostru în viaţă se bazează pe energie, iar noi trebuie să lăsăm copiilor noştri un confort bazat pe un consum de energie regenerabilă”, a declarat primarul Ovidiu Creţu pentru agenţia de ştiri Bloomberg.

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, e prezent, zilele acestea, la Paris, la Summit-ul Liderilor Locali pentru mediu, eveniment inclus în cadrul a celei de-a 21-a Conferinţe a părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice.

Peste 900 de participanţi au confirmat deja prezenţa, printre aceştia fiind Al Gore (preşedintele The Climate Reality Project), Arnold Schwarzenegger (preşedinte fondator R20), Robert Redford( actor şi membru National Resources Defense Council).

Dintre primarii lumii, îi menţionăm doar pe cei din Barcelona, Sydney, Montréal, Rio de Janeiro, Los Angeles, Istanbul, Madrid, Dakar, Berlin, Stockholm, Chicago, Johannesburg, Seul. Lista este completată de preşedintele Franţei, dar şi de reputaţi specialişti din zona ştiinţifică.

Comentarii

04/12/15 17:36
Balan Marius- e...

Contributia orasului BISTRITA cu o administratie NEEUROPEANA la schimbarile climatice se face in mod original. Adica ; prin mutilarea copacilor cu DRUJBA, prin desfintarea spatiilor verzi, si inlocuirea lor cu dale si betoane. A se vedea distrugatoarele proiecte de asa zisa modernizare din parcul EMINESCU si PIATA CENTRALA, unde iarba si florile si 104 copaci vor fi sacrificati ca sa facem loc pt. CHIRMASE.

07/12/15 12:25
Vizitator

Motto:
Prostul, dacă nu-i fudul,
Parcă n-ar fi prost destul;
Are viaţa liniştită
Fiindcă-i mintea odihnită;

Orice lucru-i o ispită,
Este prost, dar şi credul;
Prostul, dacă nu-i fudul,
Parcă n-ar fi prost destul;

Fruntea-i arde ca o plită,
Neuronu-i un pendul
Ce se mişcă somnambul
Cu o mină plictisită;

Prostul, dacă nu-i fudul…

(poezia „Rondel” de Dumitru Râpanu)

Cretu a reusit performanta de a fi de doua ori penibil. In primul rand s-a facut de ras vorbind mai rau ca Iliescu, intr-o „engleza de balta”, din care nu se poate intelege aproape nimic. In al doilea rand nici continutul interviului nu a fost mai bun. Cat de idiot trebuie sa fi ca sa spui la Paris, in capitala luminilor, ca că Bistriţa este cel mai frumos oraş din lume. Sau sa afirmi: „Bistriţa este iubită de 80.000 de locuitori care au declarat acest lucru, poate în Paris sunt mai mulţi locuitori, dar nu toţi şi-au declarat dragostea faţă de oraş”. In rest, numai baliverne.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5