Feerie în ajun de Moş Nicolae. La Bistriţa, s-au aprins luminile de sărbători

Bistriţenii s-au adunat sâmbătă seara, într-un număr mare, în centrul istoric, pentru a asista la momentul aprinderii beculeţelor din bradul de Crăciun şi a ghirlandelor luminoase care împodobesc oraşul de sărbători. În acest an, luminile s-au aprins în absenţa primarului Ovidiu Creţu, aflat în această perioadă la Paris, la Summit-ul Liderilor Locali. Pe scenă au urcat viceprimarul George Avram şi directorul Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma. O fetiţă din public a apăsat butonul de aprindere a iluminatului festiv.

Ca o noutate, tot mai multe zone din oraş strălucesc, Piaţa-Mică fiind un exemplu grăitor, ornamentele de sărbători incluzând ghirlande de leduri, steluţe, fulgi de nea, pinguini şi nelipsitul Moş Crăiciun, dar şi ornamente luminoase amplasate pe stâlpi, culorile predominante fiind alb, roşu şi albastru.

Tot în ajun de Moş Nicolae, s-a deschis şi Târgul de Crăciun, în zona Bisericii Evanghelice. Aici se vând decoraţiuni, produse alimentare tradiţionale, dulciuri şi vin fiert.

"Sunt foarte mulţumit de cum se prezintă auspiciile pentru Târgul de Crăciun din acest an. Am reuşit într-o perioadă de patru ani, aceasta este cea de-a patra ediţie, să stabilizăm un Târg de Crăciun în Bistriţa, care ţine de la Moş Nicolae până la Revelion. Nu este puţin. Şi este un târg de anvergură. La ora actuală, pentru cele 30 de căsuţe pe care le avem, este concurenţă”, spunea primarul Ovidiu Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, bistriţenii vor putea asculta,  în fiecare seara, concerte de colinde, o scenă fiind amplasată în apropierea Bisericii Evanghelice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5