S-a deschis Târgul de Crăciun

*Ovidiu Creţu: Nu sunt mulţumit de ceea ce este acum, dar progresul este evident. De nota 10 va fi Târgul de Crăciun din jurul Bisericii Evanghelice

A venit şi rândul Bistriţei să simtă magia sărbătorilor de iarnă. Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a deschis, vineri, Târgul de Crăciun organizat pe pietonalul din centrul istoric al oraşului, la care participă zeci de comercianţi din judeţ şi din ţară, care au adus pentru vizitatori produse specifice sărbătorilor. Însoţit de jurnalişti, de viceprimarul George Avram,de purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Ruşti, edilul Ovidiu Creţu a studiat ofertele comercianţilor la cele peste 20 de căsuţe amenajate pe pietonal: de la colaci secuieşti, cârnaţi, jumări, plăcinte şi turtă dulce la decoraţiuni de sărbători, produse din ceramică, bijuterii hand-made, fulare şi căciuli, jucării. Rugat să dea o notă Târgului de Crăciun din acest an, primarul Ovidiu Creţu a spus că nu îi place să dea note proste, dar vom avea un târg de nota 10, atunci când va fi amenajată şi Piaţa Centrală, iar Târgul de Crăciun va fi organizat în jurul Bisericii Evanghleice.

"În ultimii patru ani, ne-am străduit să organizăm pe pietonal, Târgul de Crăciun bistriţean. An de an, el a crescut în amplitudine şi eu sper ca lucrurile să evolueze în bine şi să avem un târg asemănător cu cele care sunt în Europa de Vest. Sigur că acum suntem la începuturi şi lucrurile nu sunt bine puse la punct. Anul trecut am avut 10 căsuţe din lemn, acum mai avem 10 căsuţe. Vom comanda în continuare şi vom încerca să stabilizăm acest târg din 5 decembrie până la sfârşitul anului. Adevăratul târg va fi organizat în jurul Bisericii, în Piaţa Centrală, după ce vom amenaja această piaţă în conformitate cu proiectul care începe să se înfiripe. Deocamdată avem doar un plan urbanistic. Ceea ce dorim ca meşterii artizani din judeţ şi din afara lui să-şi vândă lucrurile, iar pe de altă parte cetăţenii municipiului să aibă posibilitatea să-şi cumpere lucruri artizanale de la ei de acasă, adică de pe Pietonal.

Noutatea faţă de anul trecut este că am deschis pietonalul şi pentru alimentaţie publică, pentru că am constatat că lumea este atrasă de aceste mâncăruri tradiţionale, şi sperăm că astfel vom avea mai mulţi oameni pe pietonal care să vină să socializeze. Nu sunt mulţumit de ceea ce este acum, dar progresul este evident. Asta este pentru mine aspectul cel mai important, faptul că creştem de la an la an, stabilizăm lucrurile. Ar trebui să arate mai bine, dar mai spu o dată evoluţia este cea care mă interesează”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

Tot în ajun de Moş Nicolae, la Bistriţa, se vor aprinde luminile de sărbători, moment urmat de un concert de colinde pe scena amenajată lângă bradul din Piaţa Centrală.

"Şi anul acesta vor fi îmbunătăţiri în iluminatul de sărbători. Le veţi vedea în jurul Bisericii Evanghelice. Aveam pregătite nişte ornamente pe Pietonal, dar nu ne-au sosit, dar până la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi montate şi ele. Ştiţi că vapoarele din China vin din ce în ce mai greu, că aproape 95% din aceste ornamente se fabrică în China”, a explicat zâmbind edilul Ovidiu Creţu.

Târgul de Crăciun va fi deschis până în 6 ianuarie 2015. Copiii se vor putea bucura de spaţiile special amenajate pentru ei, iar în fiecare seară, de la ora 17.00, vor fi organizate concerte de colinde.

Comentarii

08/12/14 11:25
BALAN MARIUS PE...

Au fost aprinse beculetele si ornamentele de sarbatori. Zona cea mai spectaculoasa este PIATA CENTRALA cu coroanele copacilor acoperite de mii de beculete albastre. Chiar si fara frunze copacii ne bucura. Numai ca de la anul nu o sa-i mai vedem in picioare , pentru ca primaria a comandat un proiect neprietenos de modernizare a pietei, prin care se cere sacrificarea acestor copaci ,pe motiv ca , sa se vada mai bine peretii cladirilor din zona. Va asteptam dragi bistriteni sa veniti la dezbaterea publica pe acest subiect in data de 18 dec ora 12, la sediul primariei si impreuna sa-i spunem d-lui Primar sa -i lase in pace. Nici o tara normala EUROPEANA nu procedeaza ca noi. Acolo un proiect de modernizare are in vedere ocrotirea si ocolirea copacilor si a spatiilor verzi.

08/12/14 12:45
Vizitator

Sistematizarea Pietei Centrale este posibila si necesara insa pentru asta nu e nevoie sa fie sacrificat parculetul din Piata Centrala cu Biserica Evanghelica in centru, care confera nota de personalitate si identitate a orasului. Piata Centrala poate fi legata de Pietonalul Liviu Rebreanu, pentru a crea o zona pietonala continua fara insa a betona intreaga piata. Planul de sistematizare si de amenajare a Pietei Centrale pentru a aduce tarabele in jurul Bisericii Evanghelice, este lipsit de orice fel de logica. Cel mai bine ar fi ca tarabele si casutele din lemn sa fie mutate in Piata Mica unde sa ramana in permanenta, si sa gazduiasca nu doar Targul de Craciun, ci si alte activitati comerciale de peste an, iar Pietonalul si Piata Centrala sa aiba o destinatie pentru relaxare sau activitati culturale si recreative.

09/12/14 12:53
BALAN MARIUS PE...

S-a modificat data dezbaterii publice privind amenajarea PIRTEI CENTRALE. Se va tine in data de 19 dec (vineri) ora 12. Va asteptam dragi BISTRITENI, pentru ca este necesar sa aparam impreuna spatiile verzi si copacii asa de frumosi ornati de sarbatori. Va reamintesc ca Primaria vrea sa-i taie aproape pe toti ca sa se vada mai bine peretii plini de igrasie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5