Atmosferă feerică, la Bistriţa, în aşteptarea sărbătorilor. Primarul Ovidiu Creţu: La târg vom schimba o vorbă, ne vom cunoaşte mai bine

Dragoş, un băieţel de patru ani, l-a ajutat pe primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, să aprindă luminile din bradul de Crăciun şi  iluminatul festiv din oraş.

         Sute de bistrițeni de toate vârstele au venit să marcheze începutul  sărbătorilor de iarnă, chiar dacă vremea a fost una destul de rece. Ca de fiecare dată, copiii au fost cei mai fericiţi, mai ales că la eveniment au venit şi personaje din lumea basmului.

         „Aşteptându-l pe Moş Nicolae, deschidem şi Târgul şi aprindem şi luminile festive, feerice  din oraş. Asta înseamnă că vă dorim să aveţi sărbători fericite. Am dorit să avem acest târg pentru că el ne pregăteşte pentru Crăciun. Vom  găsi nu numai să cumpărăm nu doar produse interesante, nu doar să bem un pahar de vin fiert, dar vom avea timp aici să schimbăm o vorbă, să ne cunoaştem mai bine, să socializăm.  Acesta este rolul târgurilor de fapt. Sunt bucuros că în cei 10 ani am reuşit să stabilizăm ş să avem un târg frumos de Crăciun. Anul acesta e diferit, pentru că Biserica Evanghelică este în reparaţii, dar laanul ne vom muta, Aşa cumeste bine şi frumos,în jurul Bisericii. Mai avem puţin până la sărbători, de aceea e operioadă mai dificilă, cu post, dar eu vă doresc ca această perioadă să o folosiţi pentru a vă împăca sufleteşte cu prietenii, cu vecinii, cu dumneavoastră înşivă şi apoi să aveţi Sărbători fericite”, a transmis primarul Ovidiu Creţu.  

Alături de acesta, la momentul inaugural, au fost prezenţi viceprima rii Cristian Niculae şi Gelu Muthi şi administratorul public George Avram. 

Primele colinde au fost aduse în această seară de Ansamblul Profesionist „Cununa de pe Someş”, apoi evoluând "Flori Dumitrene", bistriţenii fiind invitaţi în fiecare seară să se bucure de magia Crăciunului.

La această ediţie, Târgul de Crăciun cuprinde 30 de căsuţe,destinate atât produselor de artizanat sau specifice Crăciunului, cât şi celor de alimentaţie publică. Pe parcursul aceste luni, bistriţenii sunt aşteptaţi la vin fiert, dar şi cârnaţi, turtă dulce sau plăcinte sau să cumpere mici cadouri pentru cei dragi. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5