Programul de sărbători de la Primăria Bistriţa

Vreţi să ştiţi ce activităţi, concerte şi spectacole organizează Primăria Bistriţa cu ocazia sărbătorilor de iarnă?

Deschiderea oficială - 6 decembrie.

De ziua de Moş Nicolae, Pietonalul Liviu Rebreanu va îmbrăca haine de sărbătoare. Lumini, beculeţe, globuri luminoase, un brad imens, preparate culinare , concerte de colinde în aer liber vor domina centrul istoric al Bistriţei în perioada sărbătorilor de iarnă.

Marţi, 6 decembrie, de Moş Nicolae, primarul Ovidiu Creţu va aprinde instalaţiile de Crăciun de pe Pietonalul Liviu Rebreanu.

,,În 6 decembrie, de Moş Nicolae, ca şi în anii trecuţi, vom aprinde luminile feerice de iarnă ale oraşului. În această zi, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, vor avea loc mai multe evenimente interesante, printre care o expoziţie organizată particular, în colaborare cu noi, de Direct TV - Fabricat în Bistriţa-Năsăud, expoziţie la care vor participa meşteri artizani, atât din judeţul nostru, cât şi din judeţul Cluj.

Dorim ca pietonalul să fie cât mai animat în toată perioada sărbătorilor.

Tot în 6 decembrie, undeva în jurul orei 14.00-15.00, va fi organizată o expoziţie de artă culinară organizată de elevii Liceului Agricol din Bistriţa, cu specificul zonelor rurale din judeţul nostru, astfel încât să se bucure cât mai mulţi cetăţeni. La ora 17.00 vom aprinde luminile feerice”, a afirmat edilul Ovidiu Creţu.

Târg de Crăciun, 12-23 decembrie

,,Am discutat cu Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) şi vor încerca ei să organizeze un Târg de Crăciun pe Pietonal, în perioada 12-23 decembrie.

Am văzut că în multe localităţi din Europa se organizează asemenea târguri, sigur nu vrem să concurăm cu Nurnbergul, dar ne vom strădui să îl facem viu pietonal, atât de sărbătorile de iarnă, cât şi pe parcursul anului, prin organizarea unor acţiuni la sfârşit de săptămână.

Este prima încercare, nu îmi pun speranţe foarte mare că va ieşi un lucru formidabil, dar cred că este linia pe care trebuie să mergem şi vom insista an de an astfel încât să organizăm un Târg de Crăciun corespunzător”.

Patinoar, dar în centrul istoric, orăşel al copiilor, concerte

,,Cu mari dificultăţi, patinoarul îl vom organiza, anul acesta, în capătul de sus al Pietonalului, de la chioşcul de ziare, înspre magazinul Flora, un patinoar de 600 mp, ca şi în anii trecuţi, dar ceva mai îngust, cu lăţimea de 15 metri şi lungimea de 40 de metri.

Orăşelul copiilor se va organiza tot pe pietonal, şi suntem în achiziţie a unui cort mare, pentru organizarea de acţiuni. (…) Premiile municipiului – 29 decembrie, iar în 30 decembrie, concert de Crăciun - Ştefan Pop. În 7 ianuarie, Concertul tradiţional de Anul Nou”.

Lumini feerice şi nu prea

,,Din păcate foarte puţine vor fi îmbunătăţirile în ceea ce priveşte luminile, pentru că din luna iulie, ne tot judecăm pe achiziţie. A trebuit să organizăm licitaţie, a fost contestată licitaţia şi încă nu s-a finalizat procesul. Am avut alocaţi bani, am avut alocaţi 20.000 de euro pentru a moderniza luminile de sărbători, Din păcate, nu am reuşit. Veţi vedea ghirlandele de anul trecut şi câteva completări de anul acesta”.

Concert de revelion

,,Sigur, că vom avea concert la sfârşit de an pe Pietonal, dar încă nu ştiu toate detaliile, concert la care încercăm să aducem formaţii cât mai valoroase. Nu ne putem permite să alocăm sume fabuloase, dar suntem totuşi un municipiu - reşedinţă de judeţ, şi ştim că obrazul subţire cu cheltuială se ţine”.

Declaraţiile de mai sus au fost făcute de primarul Ovidiu Creţu, în conferinţa de presă de luni, 28 noiembrie 2011.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5