Ioan Călugăr din Buduş, la un secol de viaţă! Gânduri bune, flori şi respectul comunităţii, aduse de primarul Florin Sandu Simionca

Florin Vărărean, secretarul general al comunei Budacu de Jos

Azi, 25 aprilie, e ziua de naștere a bunicului meu, Ioan Călugăr, care împlinește venerabila vârstă de 100 de ani!

Tata Ion, cum îi spunem bunicului,  m-a crescut (pe mine) de la vârsta de 3 - 4 ani, așadar de vreo 40... A avut o viață grea, rămânând orfan de mamă când avea 3 ani și apoi, tatăl său recăsătorindu-se, el a fost "dat slugă" unei familii de rude. Ne zicea că a dormit tot pe afară și prin grajd sau şură, până după ce s-a căsătorit. 

Eu, cu soția și cei doi copii (locuim în aceeași curte cu bunicul și bunica - 92 ani) îl vom serba la Căminul cultural din sat, cu mai mulți invitați, pe data de 1 mai.

Bunicii mei au avut un singur copil, pe mama mea, care a trecut în veșnicie în 2010.

Bunicul spune că peste toate a trecut cu ajutorul Bunului Dumnezeu! El ne-a învățat pe mine și frații mei mai mici să mergem la biserică, să ne facem cruce, să fim buni și respectuoși...

***

La împlinirea vârstei de 100 de ani, Ioan Călugăr a fost sărbătorit de întreaga comunitate din Budacu de Jos, gândurile bune fiind transmise de primarul Florin Sandu Simionca. Flori, tort, şampanie au fost aduse în dar celui care este un model pentru cei din jur. 

Primiţi cele mai alese flori împodobite cu petalele vârstei, ca pe o binecuvântare şi ca un rod al bucuriei şi al speranţei de mai bine!

La mulţi ani! 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5