Alegeri interne în PDL

Ioan Oltean: ,, Cred că Emil Boc va fi în continuare preşedintele PDL”

PDL se pregăteşte de alegeri interne. Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a precizat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că noua conducere centrala a partidului va fi instalată cel mai târziu în luna iunie, când va fi convocată cel mai probabil Convenţia Naţională. În şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL ce se va desfăşura luni vor fi centralizate propunerile din teritoriu privind calendarul şi procedura după care organizaţiile partidului îşi vor alege liderii.

,,S-au înmulţit vocile care apreciază că în PDL, această Convenţie trebuie să aducă o schimbare, o reformare, o modernizare a partidului. Vă asigur că, partidul şi structurile sale politice privesc cu foarte multă atenţie organizarea Convenţiei Naţionale a PDL, pentru că suntem un partid de guvernământ, şi importanţa acestei Convenţii a crescut din acest punct de vedere. Există o mulţime de etape premergătoare care trebuie să fie pregătite. Convenţia Naţională a PDL va alege preşedintele partidului şi cei doi vicepreşedinţi ai Comisiei de etică şi litigii şi ai Comisiei de revizie şi conturi, urmând ca după desfăşurarea acestei Convenţii Naţionale, Consiliul Naţional de Coordonare să aleagă structura imediat următoare, Biroul Permanent Naţional. (…) Vom constitui, probabil, luni, în BPN, o Comisie care să adune toate propunerile de modificare a statutului partidului, o Comisie care să stabilească etapele premergătoare, Comisie din care vor face parte, pe lângă membrii desemnaţi de BPN, patru membri din grupurile parlamentare, doi deputaţi şi doi senatori PDL”, a declarat Ioan Oltean.

El a mai spus că membrii Comisiei vor veni şi cu un proiect de modificare a Regulamentului şi Statutului PDL. În schimb, este în discuţie succesiunea etapelor de alegere a conducerilor filialelor. Liderul judeţean PDL B-N, Ioan Oltean a precizat că este încă în discuţie dacă liderii de la centru vor fi aleşi după cei din teritoriu sau invers.

,, Personal, voi susţine ca aceste alegeri de structuri judeţene ale partidului să aibă loc înainte de Convenţie, pentru ca noile structuri naţionale să fie alese de oamenii noi din teritoriu. Există voci care susţin amânarea acestei Convenţii, în toamnă sau pentru anul viitor, pe considerentul că un partid de guvernământ trebuie să fie preocupat de buna administrare a ţării. Personal, cred că partidul poate să le facă pe amândouă, şi alegerile trebuie să aibă loc în primăvara acesta, cel mai târziu, în luna iunie, când estimez că va avea loc Convenţia Naţională a PDL”, a precizat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Convenţia Naţională Ordinară se reuneşte din patru în patru ani, numai după convocarea de către Consiliul Naţional de Coordonare (CNC). CNC, reunit cu cel puţin 90 de zile înainte de Convenţie, potrivit Statutului, stabileşte locul şi data Convenţiei, timpul de desfăşurare, numărul de delegaţi şi invitaţi.

,,Cu certitudine, va fi un eveniment marcant al anului,dar în acelaşi timp vă asigur tot parcursul acesta va fi unul normal, fără conflicte, fără tensiuni, careva dovedi că PDL este un partid organizat, un partid disciplinat, care îşi rezolvă problemele în cadrul instituţiilor statutare, şi nu în afara acestuia”, a precizat Oltean.

,,Cel mai îndreptăţit să conducă partidul este Emil Boc"

Ultima Convenţie Naţională a partidului s-a desfăşurat în 25 iunie 2005, când Emil Boc, interimar la conducerea Partidului Democrat, după câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Traian Băsescu, a fost confirmat şi prin votul delegaţilor participanţi la alegeri.

,, Eu cred că, Emil Boc va fi în continuare preşedintele acestui partid pentru următorii ani.(…) Eu cred că Emil Boc nu va avea contracandidat. La modul cum stau lucrurile în partid în momentul acesta, eu cred că cel mai îndreptăţit să conducă partidul este Emil Boc. Să nu uităm că sub mandatul lui Emil Boc, PDL a câştigat alegerile locale, a câştigat alegerile parlamentare şi am ajuns la guvernare în 2008, a câştigat alegerile europarlamentare, a câştigat alegerile prezidenţiale. Ce motive ar fi ca Emil Boc să fie schimbat? Din punctul meu de vedere, absolut niciunul. Reforma vizează altceva decât schimbarea oamenilor competenţi din rândul PDL”, a menţionat Ioan Oltean.

În opinia lui Oltean, lupta pentru funcţia de preşedinte al partidului este deschisă pentru orice membru PDL, dar a precizat că, ,,nu crede că Elena Udrea va dori să candideze pentru funcţia de preşedinte al PDL”, răspunzând astfel întrebării unui jurnalist care viza înscrierea în cursă pentru o funcţie mai mare în partid a ministrului Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5