Ioan Oltean: Reforma PDL nu se poate face fără sprijinul talibanilor din partid

Vicepreşedintele Partidului Demnocrat Liberal, deputatul Ioan Oltean, a declarat la Consiliul Naţional de Coordonare al formaţiunii, că reforma din sânul PDL are nevoie de susţinerea oamenilor cu experienţă şi vechime din partid. În opinia sa, acest proces nu înseamnă neapărat înlocuirea unei generaţii de politicieni cu alta în urma unor atacuri în presă.

"Acum PDL nu poate face o schimbare utilă electoral decât dacă liderii vechi, talibanii partidului, cu experienţă, susţin direct această reformă. Promovarea ideii de schimbare de la nivel de discurs naţional şi implementarea sa la nivel local trebuie să ducă la un model de acţiune care să reflecte adaptarea PDL la provocările electorale din 2012", a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a sărit şi în apărarea premierului Emil Boc, criticat în presă, de “reformişti”, ultima dată de eurodeputatul Cristian Preda. “Pentru unii, schimbarea înseamnă dărâmarea partidului şi reconstrucţia lui din temelii. Eu nu cred că reforma înseamnă să ataci preşedintele partidului şi lideri marcanţi ai PDL în presă, nu cred că reformă înseamnă să nu faci nimic, dar să le ceri altora să se dea la o parte să te aşezi în locul lor. Asta nu are nimic de a face cu ideea de reformă, ci înseamnă debandadă. (...) Toţi oamenii din partid trebuie să lucreze împreună pentru a pune partidul pe picioare, nu pentru a-l călca în picioare", a declarat Ioan Oltean.

El a mai spus că în PDL trebuie să se treacă peste dispute, iar sufletul membrilor să fie curat…ca şi partidul. “Dacă vă uitaţi cu atenţie la mine, observaţi că nu am nimic în guşa mea, pentru că ce am avut am eliminat la vremea respectivă. Vreau ca acum să nu se depoziteze nimic rău, gândul meu să rămână curat, aşa cum curat trebuie să rămână şi partidul", a mai precizat Ioan Oltean.

Altfel, Ioan Oltean rămâne fan al premierului Emil Boc. Liderul democrat-liberalilor bistriţeni a declarat că schimbarea primului-ministru nu este necesară pentru recâştigarea încrederii electoratului.

“Guvernul trebuie să facă ce şi-a propus - să îmbunătăţească nivelul de trai din România şi îşi câştigă reîncrederea (...) Nu schimbi generalul în mijlocul bătăliei. Îl schimbi după. Deocamdată, generalul nostru nu a pierdut bătălia, a câştigat-o”, a precizat ieri democrat-liberalul bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5