Ioan Oltean: Este incalificabilă atitudinea lui Ponta faţă de CCR

Nu este prima dată când premierul Ponta atacă instituţiile fundamentale ale statului, atacă instituţiile de drept, atunci când deciziile acestora sunt potrivnice poziţiei guvernului şi poziţiei premierului. Este incalificabilă şi inadmisibilă atitudinea lui Ponta faţă de decizia Curţii Constituţionale. Este fără precedent, nu am întâlnit niciun prim-ministru al României care să vină şi cu atâta vehemenţă să acuze o instituţie fundamentală a Românei cum este Curtea Constituţională, spunând că aceasta încurajează evaziunea fiscală, că aceasta împiedică guvernul să combată evaziunea fiscală, a afirmat liderul PDL BN, deputatul Ioan Oltean, în cadrul unei conferinţe de presă.


Declaraţiile lui Ioan Oltean vin în contextul în care premierul Victor Ponta a criticat decizia Curţii Constituţionale de a declara noul Cod al insolvenţei neconstituţional, afirmând ca CCR împiedică Guvernul să combată evaziunea fiscală. Oltean a mai spus că PDL nu poate decât să se delimiteze la modul foarte serios de asemenea atitudini, atenţionând guvernul şi premierul că suntem totuşi într-un stat de drept în care deciziile unei instanţe, fie că e vorba de Curtea Constituţională, fie că e vorba de o altă instanţă, se respectă, nu se comentează.


,,Domnia sa, ca şi om al legii, ar trebui să fie primul care să recunoască acest lucru. Este regretabil că nu se dă tonul unei asemenea atitudini. Sigur, poporul realizează în fiecare zi ce înseamnă guvernarea USL, ce înseamnă atitudinile şi promisiunile guvernului USL, ale premierului ponta, şi cu certitudine, mai devreme sau mai târziu, fiecare faptă va avea şi sancţiunea ei. Noi ne comportăm, aşa cum spunea şi domnul preşedinte Vasile Blaga, ca partid de opoziţie faţă de putere, faţă de măsurile nepopulare sau măsurile lipsite de substanţă. Suntem singurul partid de opoziţie şi ne menţinem pe această conduită atâta timp cât vom fi în această poziţie de partid de opoziţie”, a conchis Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5