Ioan Oltean: PDL e singurul partid care îşi desemnează candidatul pentru prezidenţiale într-un stil extrem de democratic

Suntem singurul partid care declanşează o procedură de desemnare a candidatului într-un stil extrem de democratic. Avem trei candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al României: Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Creţu Simona. Observaţi că la noi nu lipseşte din nicio competiţie sexul feminin, care se bucură de o maximă apreciere, de o susţinere destul de mare din partea membrilor PDL, a declarat liderul PDL BN, deputatul Ioan Oltean.

Oltean a spus că pentru această competiţie internă se vor organiza alegeri în toate cele opt regiuni ale ţării fiind stabilite deja datele de desfăşurare.

,,Sâmbătă, 26 octombrie, în Regiunea Nord - Est, în judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ se declanşează alegerea la nivelul regiunii respective, urmând ca în fiecare săptămână, sâmbăta, până în data de 14 decembrie în toate cele opt regiuni să se declanşeze această acţiune electorală. Regiunea Nord - Vest, din care facem şi noi parte, va fi supusă acestei acţiuni electorale în 2 noiembrie, când membrii Biroului Permanent Naţional vor participa în toate secţiile de votare”, a menţionat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Potrivit acestuia, în judeţul nostru au fost stabilite patru secţii de votare, în oraşele Bistriţa, Beclean, Năsăud şi în comuna Ilva Mică.

,,Acolo se vor deplasa majoritatea membrilor PDL pentru a-şi exprima votul legat de cei trei candidaţi. Săptămâna viitoare, probabil vineri, vom convoca o şedinţă a Consiliului de Coordonare, la care vor participa cei trei candidaţi pentru a-şi prezenta programele electorale şi a încerca să-şi atragă cât mai mulţi simpatizanţi, pentru a obţine un vot cât mai mare la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. Sper să fie o acţiune care să se încheie într-un mod extrem de benefic şi de democratic, iar cel care va câştiga, să fie candidatul PDL pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor”, a subliniat liderul PDL BN Ioan Oltean.

La întrebarea unui jurnalist ce şanse mai există să intre şi alţi candidaţi din PDL în cursa pentru prezidenţiale, Oltean a răspuns:

,,Aşa cum stau lucrurile nu mai există nicio posibilitate pentru înscrierea în această cursă. A fost un termen precis stabilit de Colegiul Director. Candidatul PDL va fi în mod cert cel ce va câştiga această competiţie şi nimeni altcineva. Sigur, s-au vehiculat multe alte nume, şi al domnului Emil Boc şi al altor distinşi colegi de-ai, membri ai PDL, dar conform procedurilor stabilite şi aprobate de către Colegiul Director, depunerea candidaturilor a fost deja efectuată. Suntem în faţa dezbaterilor şi a votului. (…) Dacă anul viitor, vom fi puşi în situaţii care să nu coincidă cu ceea ce partidul a hotărât vom gândi la vremea respectivă. Momentan, avem candidaţi, ne preocupă ca întreaga acţiune să se desfăşoare corect şi cel mai bun să câştige”.

Rugat să ofere informaţii suplimentare despre candidatul PDL Simona Creţu, Oltean a declarat că ,,este o tânără speranţă a PDL, în jur de 38-39 de ani”.

,,Este consilier general al municipiului Bucureşti, este un om cu pregătire superioară, implicat profund în activitatea politică. Dacă nu aţi auzit de ea, o să auziţi acum, o să participaţi la acţiunile noastre şi cu certitudine o veţi vedea la Bistriţa”, a spus Ioan Oltean jurnaliştilor.

Oltean a afirmat că se aştepta din partea anumitor persoane din PDL să-şi depună candidatura în această cursă internă pentru alegerile prezidenţiale, dar a refuzat să le dea numele, precizând: ,,nu vreau să fie puşi în situaţia de a regreta că nu şi-au depus candidatura, având susţinerea din partid”.

Întrebat cum se va desfăşura toată această competiţie internă pentru desemnarea candidatului PDL la alegerile prezidenţiale, Oltean a spus că ,,PDL va încerca să fie cât mai atractiv în acţiunile sale, ca oamenii să fie mobilizaţi să vină la vot”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5