Ioan Peteleu (PNL Bistriţa): Aroganță în formă continuată

Ne-am obișnuit cu toții, mai ales în ultimii ani, cu atitudinea sfidătoare și disprețul arătat de primarul Crețu cu diverse ocazii, indiferent cine era de partea cealaltă a mesei. Indiferent despre ce subiect este vorba, primarul atotștiutor, polivalent și multilateral dezvoltat are soluția în joben. Doar că de fiecare dată, soluțiile primarului s-au dovedit a fi jumătăți de măsură sau informații trunchiate și adevăruri doar de el acceptate.

Aceeași atitudine este vizibilă și în aceste zile prin prezentarea așa zisului proiect de buget postat pe site-ul primăriei în mare grabă după interpelarea pe care am făcut-o la adresa executivului în ședința Consiliului Local din data de 21.01.2016, proiect pe care îl aruncă cetățenilor municipiului Bistrița spre o așa zisă consultare, invitându-i, vorba vine, la o așa zisă dezbatere publică.

Spun „așa zisul proiect” pentru că nu este altceva decât o listă de elemente abstracte și cifre sterile care însumate dau niște totaluri și nimic mai mult. Prin urmare, consider că este o jumătate de măsură aruncată sfidător la adresa cetățenilor sau cu alte cuvinte, praf în ochi. Se poate observa cu mare ușurință că proiectul de buget a fost făcut pe genunchi sau prin telefon din delegații hibernale având ca ”happy end” destinderi la schi.

Mai mult decât atât acest proiect este incomplet și nelegal pentru că nu există nici o fundamentare anexată, elaborată și avizată conform dispozițiilor legale. Totul este lăsat în ceață, tocmai pentru ca să nu existe posibilitatea de a studia propunerile și de a interveni punctual pe acestea, cu argumente pro sau contra. Halal dezbatere publică!

Ceața se transformă în beznă totală dacă încercăm să deslușim din această listă, ce investiții ne propune Crețu în acest an sau ce bani sunt alocați Direcției de Servicii Publice care știe să toace banii foarte, foarte, mărunt pe borduri îngropate în pământ și stâlpișori de plastic care protejează ce a mai rămas din ele la suprafață.

Vorbind la propriu despre beznă, în Bistrița europeană din visele primarului și după opt ani stăpânire, există străzi pe care nu este nici măcar un corp de iluminat, nemaivorbind de trotuare sau asfalt, în timp ce investițiile utopice în pârtie de schi și bazine de înot pe dealuri sunt la loc de frunte.

Obișnuiți fiind că în administrația bistrițeană condusă de Crețu totul se face în mare grabă și sub influența directă a haosului iar principii consacrate ale unei administrații publice moderne ca principiul consultării cetățenilor sau principiul realității bugetare sunt doar teorii, nu ne rămâne decât să ne întrebăm: până când acceptăm aroganța personajului care conduce Bistrița ca pe propria moșie?

 

Ioan PETELEU

Consilier local PNL

 

 

Comentarii

26/01/16 14:32
vizitator

Cretu are o mentalitate de vataf si trateaza orasul Bistrita ca pe propria mosie. Iata ce sustinea edilul Bistritei intr-un interviu din presa locala aparut in vara anului 2013: “Viceprimarul este ajutorul primarului. Dacă cineva crede că viceprimarul este reprezentantul Consiliului în aparat şi cel care îl controlează sau îl monitorizează pe primar, se înşeală. Viceprimarul, ori e ajutorul primarului, ori nu e nimic.”, dupa care adauga: “Cine ţine minte, cine îşi aminteşte de viceprimarii din acea vreme? Totul se descarcă pe primar şi eu îmi asum lucrul acesta. Dacă se descarcă lucrurile pe mine, pot să las eu frâiele din mână? Nici nu intră în discuţie aşa ceva.”
Prin urmare, daca viceprimarii sunt considerati ca niste slugi ale primarului, ce sa mai vorbim de consilieri sau de simplii cetateni. De altfel se vede bine rezultatul modului despotic de administrare a orasului. Pe cine a consultat primarul cand a mutat statuile dupa mintea lui incat s-a ales praful de istoria orasului (vezi monumentul Sula langa Prefectura in locul statuii lui Petru Rares, sau bustul lui Cuza mutat de la IJP in Piata Unirii care isi trage numele de la Marea Unire din 1918 si nu are nici o treaba cu Cuza ). Sau pe cine a intrebat cand a mutilat copacii de strazi pana s-au uscat cu totul?
Mai rau este ca el nu da socoteala nici pentru intarzierea cu 6 luni a lucrarilor la Campusul Scolar de la CNLR, care inseamna o pierdere de 3,5 milioane de euro fonduri europene , suma ce va trebui suportata din bugetul local pe 2016 pentru continuarea lucrarilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5