Propunerilor consilierilor municipali PNL pentru dezvoltarea municipiului

Ioan Peteleu, viceprimar PNL: Priorităţile noastre sunt pe dezvoltare

Politicienii, indiferent din ce partid fac parte, fie că sunt la putere sau în opoziţie, fac, cel puţin la nivel declarativ, eforturi pentru dezvoltarea comunităţii pe care o reprezintă. Iar când fac parte dintr-o mare alianţă, aşa cum este USL, lucrurile ar trebui să meargă „unse”.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar PNL Bistriţa, senatorul Dorin Dobra, şi viceprimarul PNL Ioan Peteleu au făcut cunoscute propunerilor consilierilor municipali liberali pentru dezvoltarea municipiului. Parcări supraterane, asfaltări şi investiţii în localităţile componente, un incubator de afaceri. ,,Propuneri asumate şi finanţate”, a precizat senatorul PNL Dorin Dobra.

,,Am considerat că în primul rând ne facem datoria faţă de cei care reprezintă mediul de afaceri, demult ne gândim la parcarea de lângă Camera de Comerţ. Starea terenului impunea o măsură de acum 10 ani. E păcat că până azi nu s-a realizat această parcare. Am prins pentru această parcare 1,3 milioane de lei, ceea ce ne permite să începem toate diligenţele şi tragem nădejde că, în toamnă, intrăm la lucrări. Am mai avut o propunere: Bistricioarei, lângă clădirea Răsunetului. Domnul primar ne-a rugat frumos să renunţăm la această idee, pentru că, ştiţi, îşi propune megaparcarea de 500 de locuri din spatele BCR-ului şi cumva ar veni în concurenţă cu aceasta. Am prins totuşi modulul pe finanţare, e undeva la circa un milion de lei. Rămâne să cădem de acord unde anume îl vom amplasa”, a afirmat senatorul PNL Dorin Dobra.

Despre parcări a vorbit şi viceprimarul liberal Ioan Peteleu, care a precizat că priorităţile oraşului sunt pe dezvoltare.

,,În zona Camerei de Comerţ, practic în spate Finanţelor Publice, este o zonă generoasă, acolo, şi am propus o parcare supraterană. Se vor face toate demersurile pentru partea de studiu de fezabilitate, proiectare şi începerea execuţiei. Am identificat pentru zona centrală un teren, în spate la Sugălete, mai exact la UAP, cu intrare de pe Lupeni care este în proporţie de 95% sau chiar mai mult proprietatea municipiului, şi care în momentul de faţă nu este utilizat. Acolo, intenţia noastră este de a amenaja o parcare la nivelul solului în momentul de faţă pentru că terenul are o valoare mult mai mare şi atunci ar trebui gândit un proiect care să pună în valoare toată suprafaţa respectivă. Ideea noastră a fost de a realiza într-un viitor o parcare subterană în acea zonă, iar partea de sus să fie un obiectiv public. În Piaţa Mihai Eminescu ne-am gândit la o parcare subterană şi reabilitarea parcului.

În ceea ce priveşte bugetul, suntem perseverenţi, priorităţile noastre sunt pe dezvoltare. Vrem ca oraşul să arate altfel, nu în 10, 50 de ani, ci cât mai repede. Cred că cetăţenii merită să beneficieze de servicii, pentru că sunt principalii contribuitori la buget şi asta trebuie să se vadă în mai multe domenii, străzi, parcări şi în mare parte obiective”, a concluzionat Ioan Peteleu, viceprimarul liberal al municipiului Bistriţa.

Comentarii

24/01/14 09:11
Vizitator

De mai multi ani problema locurilor de parcare in zona centrala a orasului Bistrita a devenit o obsesie a administratiei locale. Si cu toate astea pana in prezent nu a fost depasit stadiul de "bune intentii".
Construirea sau amenajarea unor parcari in zona centrului istoric al Bistritei este o necesitate. Intr-adevar se tot vorbeste de amenajarea unei parcari in spatiul din spatele ansamblului Sugalete, cu intrare din strada Lupeni, insa pana acum nu s-a facut nimic. Tot pe strada Lupeni inspre strada Eminescu exista o suprafata mare in spatele bisericii romano-catolice, care cu cheltuieli minime ar putea fi transformata in parcare de suprafata. Apoi se tot vorbeste de construirea unor parcari supraetajate in zona centrului civic. Totusi, pana la demararea acestor lucrari mari si consumatoare de timp si bani ar putea fi demolata centrala termica de pe str. Bistricioarei care ar permite sa se deschida o artera de circulatie cu iesire in str. Petre Ispirescu, in lungul careia sa fie amenajate parcari care sa deserveasca institutiile adiacente, precum BCR, Centrul Judetean de Cultura, Muzeul , Camera de Comert si Industrie,etc.
De asemenea, tot in centrul civic reconfigurarea pietei Petru Rares, prin amenajarea unui sens giratoriu amplu in jurul monumentului eroilor, ar permite mutarea fluxului circulatiei in centrul pietei, disponibilizand pe cele trei laturi perimetrale o banda de circulatie pentru parcari de suprafata. In plus, un rond amplu cu monumentul in centru favorizeaza o mai buna vizibilitate si punere in valoare a monumentului decat in situatia actuala.

25/01/14 16:48

Multe declarații promițătoare,pentru că ne aflăm într-un an electoral, dar,deocamdată doar la nivel declarativ.Așteptăm cu nerăbdare să participăm foarte curând la o tăiere de panglică după ce înverșunații noștri promițători vor trece careva prin durerile facerii și ne vor ferici. Sperăm să ajungem și noi acele timpuri și ele să fie cât mai apropiate.Tot înainte !

29/05/14 20:14
Cetatean

Toata lumea vorbeste doar de necesitatea parcarilor,si aici fac referire la cea de pe strada Lupeni,dar oare de ce PRIMARIA nu se gandeste si la noi locuitorii acelei curti si la dreptul nostru de a avea spatiu din acea curte!!! De ce nu ia PRIMARIA toate curtile celor din Complexul SUGALETE?????De ce numai noi suntem sacrificati pentru parcarea si confortul altuia???Unde este DREPTATEA???

29/05/14 20:15
Cetatean

Toata lumea vorbeste doar de necesitatea parcarilor,si aici fac referire la cea de pe strada Lupeni,dar oare de ce PRIMARIA nu se gandeste si la noi locuitorii acelei curti si la dreptul nostru de a avea spatiu din acea curte!!! De ce nu ia PRIMARIA toate curtile celor din Complexul SUGALETE?????De ce numai noi suntem sacrificati pentru parcarea si confortul altuia???Unde este DREPTATEA???

03/06/14 19:41
grig

Vai,vai Liberalilor ca nu faceti sa va ganditi decat la voi si la confortul vostru!!!acuma vreti si parcari,poate vreti si niste soferi si ceva spalatori sa aveti tot serviciul complet!!! in loc sa va ganditi ce faceti voi oare pentru orasul asta si pt tara asta!!!cu ce ajutati cetatenii?????Va ganditi doar la voi!!!!!RUSINE SA VA FIE!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5