Trei firme din Germania, Norvegia şi Finlanda şi-au arătat interesul pentru Parcul Industrial Bistriţa

*investiţiile de peste 150 milioane euro vor însemna crearea a 500 locuri de muncă

Senatorul Dorin Dobra şi viceprimarul municipiului Bistriţa, Ioan Peteleu, au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, interesul a trei firme din Germania, Norvegia şi Finlanda pentru dezvoltarea unor investiţii în Parcul Industrial Bistriţa Sud. Valoarea acestor proiecte investiţionale se ridică la 150 milioane euro, într-o primă etapă fiind preconizată crearea a 500 locuri de muncă.

          “Există negocieri cu mai mulţi investitori real interesaţi de Parcul Industrial Bistriţa. Nu vă pot da nume de companii, vă pot spune că sunt investitori din Germania, Norvegia, Finlanda. Valoarea investiţiilor despre care se discută este de aproape 150 milioane euro, iar locurile de muncă vor fi în număr de aproximativ 500. Ţinând cont de regulile jocului, încă nu vă pot spune domeniul de activitate. La începutul lunii noiembrie, cerinţa noastră a fost ca investitorii să transmită scrisori de intenţie clare, în aşa fel încât să putem face publice şi alte informaţii. Cert este că aceşti investitori doresc să acceseze atât fonduri structurale, cât şi ajutoare de stat”, a explicat viceprimarul Bistriţei, Ioan Peteleu.

          Una peste alte, după cum arată astăzi lucrurile, “Parcul industrial din Bistriţa va fi ocupat încă din prima etapă a dării lui în folosinţă”, a completat senatorul Dobra.

***

          Liderul PNL Bistriţa, Dorin Dobra,  a ţinut să precizeze că realizarea Parcului Industrial Bistriţa şi crearea de locuri de muncă au fost obiective primordiale în campaniile electorale de anul trecut.

          “În campania electorală, noi politicienii ne-am asumat obiective şi am să-mi permit să vă aduc aminte că obiectivul primordial al întregii campanii electorale de la parlamentare, dar şi de la alegerile locale, atunci când colegii mei au intrat în Consiliul Local, a fost acela de a crea locuri de muncă, subsecvent de a crea un spaţiu unde investitorii să poată să vină, şi deci de a crea plus valoare la nivelul industriei, vieţii economice bistriţene.

          (…)Am mers pe rând la diverse instituţii, că este Ministerul Economiei, Ministerul Finanţelor, că se numeşte Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Domeniul Energiei, toate cu un singur scop, de a evalua corect potenţialul investiţional la Bistriţa, măsura în care autorităţile centrale răspund, reacţioneză la o astfel de veste, deschiderea lor de a încuraja investiţiile la Bistriţa”, a adăugat Dorin Dobra.

 ***  

          În ceea ce priveşte implementarea proiectului “Parc Industrial Bistriţa Sud”, lucrurile sunt îngreunate în proceduri legislative. În această perioadă, sunt evaluate ofertele celor 12 firme interesate de acest contract de lucrări (fiind solicitate şi o serie de clarificări). Contractul ar putea fi semnat, cel mai devreme, în ianuarie, a precizat viceprimarul Peteleu, iar execuţia propriu-zisă va debuta în primăvara anului viitor şi se va întinde pe  perioada unui an, asta dacă firmele implicate (reţea de gaz, electricitate etc.) nu vor munci  într-o viteză de invidiat.

          În aceste condiţii, senatorul Dobra a criticat “viteza” cu care sunt parcurşi paşii administrativi din proiect, arătându-se puţin supărat pe “colegii din Primărie”. “Transmit colegilor din Primărie: prioritatea 0 a oraşului nostru este crearea de locuri de muncă. Nu este prioritatea senatorului Dobra, ci trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor. Un transfer de energie dinspre proiecte de conservare înspre proiecte de creare ar fi binevenit”, a spus parlamentarul liberal. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5