Ioan Pintea, invitat de onoare la Centenarul „N. Steinhardt”

Librăria Humanitas „Nicolae Steinhardt” din Cluj a găzduit lansarea volumului N. Steinhardt în evocări, apărut la Polirom, ediţie îngrijită de Florian Roatiş. Textele cuprinse în acest volum au fost scrise după încetarea din viaţă a lui N. Steinhardt – 30 martie 1989. O parte au fost publicate în reviste, în ziare sau în cărţi. O altă parte au fost trimise pentru volumul II al Caietelor de la Rohia, intitulat N. Steinhardt în amintirea contemporanilor (Helvetica, Baia Mare, 2000). Cea de-a treia parte - cîteva texte inedite, solicitate şi primite de editor în vederea alcătuirii prezentului volum. Au luat cuvântul: Ştefan Iloaie, Florian Roatiş şi Virgil Ciomoş, Bistriţa fiind reprezentată de părintele Ioan Pintea.
Tot în cadrul manifestărilor Centenarului „Nicolae Steinhart”, preotul scriitor Ioan Pintea a susţinut o conferinţă în cadrul Sesiunii de comunicări a Şcolii Doctorale, facaltatea de Teologie Cluj-Napoca, cu tema “ Elogiul ştiinţei în opera literară şi teologică a lui Nicolae Steinhart”.
Astăzi, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare a avut loc lansarea numărului special al revistei Familia Română, dedicat, de asemenea, Centenarului „N. Steinhardt”. Au participat: PS Justin Shigheteanu, părintele Macarie Motogna, Florian Roatiş, Tedi Ardeleanu, iar de la noi din judeţ Ioan Pintea.
Anul acesta este dedicat Centenarului „Nicolae Steinhart”, împlinindu-se 100 de ani de la naşterea Monahului Nicolae Delarohia, iar preotul Ioan Pintea a fost un apropiat al acestuia ocupându-se în ultimii ani de apariţia operei Steinhart.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5