Ioan Pintea, în „Tango”. Tot mai mulţi scriitori în revistele glossy

Prezent la Bistriţa la început de primăvară, scriitorul Marius Chivu declara că nu „Dilema Veche” nici „Observatorul cultural” i-au adus cei mai mulţi cititori ci revista „Elle”, prin rubrica pe care o ţine aici de ani buni. Nu este întâlnire în ţară la care măcar un cititor să nu-i spună că îi citeşte opiniile din această publicaţie. Se pare că, încet-încet, părerea scriitorilor despre revistele glossy se schimbă, tot mai mulţi dintre ei acceptând să scrie pentru publicaţiile cu mai largă circulaţie. Mai bine să fii prezent cu opiniile tale şi în revistele mondene, decât să rămâi doar la un public restrâns care citeşte strict revistele elitiste.
Iată că şi bistriţeanul Ioan Pintea a acceptat această provocare prin prezenţa în revista „Tango” pe luna martie, unde aduce mărţişoare de cuvinte, alături de Alex Ştefănescu, Nicu Covaci, Emil Hurezeanu, Cătălin Tolontan, Răzvan Fodor, Radu Vâlcan.
Sub genericul „Frumuseţea eternă a femeii”, Ioan Pintea vorbeşte despre doamnele din viaţa noastră. „Există în femeie o frumuseţe eternă, ceva care ţine de mister, de taină, ceva de neînţeles la prima vedere, care stârneşte dorinţe imperialiste, dar şi simţiri calde, duioase şi protectoare”, scrie, printre altele, Ioan Pintea.
Tot în această săptămână, directorul Bibliotecii Judeţene apare în revista „Formula AS” , la ancheta realizată de Dia Radu, în care patru scriitori povestesc despre cea mai frumoasă întâlnire cu primăvara. Alături de Pintea, răspund provocării Cristina Struţeanu, Adina Rosetti şi Filip Florian. „M-au impresionat întotdeauna curăţenia din casa de parade, din casa de dinainte, fotografiile îngălbenite de la icoane, scurtcircuitate de un soare sever, cu dinţi, şi focurile ce ard înfundat prin ogrăzi, până seara târziu... O plimbare pe sub merii şi nucii din grădina noastră e o demonstraţie despre viaţă şi moarte, despre moarte şi înviere, despre cât de siberian şi cât de înlănţuit este omul şi despre cât de liber este firul de iarbă şi cât de puternic, temerar şi triumfător firul de trifoi”, declară Ioan Pintea într-un material pe care merită să-l citiţi.
Un scriitor trebuie să ştie să se adapteze la cerinţele pieţii, să pătrundă şi în locurile în care este nevoie de o oază de lumină în ceea ce priveşte literatura.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5