Ioan Ţintean: Aştept ca Radu Cârcu să-şi depună, onorabil şi principial, mandatul de consilier

Ioan Ţintean, liderul ALDE Bistriţa-Năsăud, susţine că nu are ce să-i reproşeze lui Radu Cârcu, fost candidat de primar la Sângeorz Băi din partea formaţiunii şi ales consilier local, cu excepţia faptului că nu s-a prezentat la şedinţa de constituire, invocând motive mai puţin plauzibile de sănătate. În opinia lui Ioan Ţintean, Radu Cârcu, într-un gest de onoare, ar trebui să-şi depună mandatul, pentru ca Biroul Politic Judeţean să nu mai fie nevoit să ia în discuţie o posibilă excludere.

         „Am întrebat la Sângeorz Băi dacă există probleme ca domnul Radu Cârcu să voteze alături de echipa PSD, proiectul care urma să fie pus în aplicare. Atât domnul Radu Cârcu, cât şi doamna Mirela Cârcu, ne-au asigurat că nu este nici cea mai mică problemă: dacă aşa a hotărât partidul, noi votăm. (...) Subit s-a întâmplat să se îmbolnăvească în ziua, ora şi data când s-a stabilit a treia strigare pentru constituirea Consiliului.  Dacă ai principii şi coloană vertebrală, renunţi şi vii şi spui: „domnule preşedinte, nu pot să-mi încalc un principiu, dar nu pot să încalc nici politica de partid, pentru că atrage şi alte repercusiuni”. Săptămâna viitoare lipsesc, dar convoc Biroul Politic şi voi pune în discuţie atitudinea domnului Cârcu.

         Eu ştiu că Radu este un om de onoare, un camarad faţă de care până aici nu am a-i reproşa, a respectat politica de partid şi cu siguranţă va veni şi îşi va depune demisia”, a explicat liderul ALDE BN.

                  Ioan Ţintean a menţionat că protocolul pe care ALDE îl are cu PSD a funcţionat fără probleme majore, atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional. Mai mult, în 14 judeţe unde PSD avea majoritatea singur, au fost acordate funcţii de vicepreşedinte sau viceprimari în municipii reşedinţă de judeţ pentru ALDE, în alte 11 judeţe fiind făcute majorităţi PSD – ALDE, toate pentru a pregăti un viitor protocol pentru majoritate parlamentară şi guvernare.

În ceea ce priveşte judeţul nostru, la Sângeorz Băi ar fi trebuit să funcţioneze acest parteneriat, în contrapartidă cu ceea ce s-a întâmplat la CL Bistriţa, măcar ca gest de onoare. Preşedintele Ţintean a precizat clar că doar pentru faptul că nu s-a prezentat la şedinţa de constituire, pentru acest gest, aşteaptă „onorabil şi principial depunerea mandatului din partea colegului Radu Cârcu”.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5