La Negrileşti, nici la a doua strigare nu a fost constituit Consiliul Local

O comunitate dezbinată. Profund învrăjbită. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva la Negrilești. Păcat, lucrurile se vor complica iar votul oamenilor nu va mai conta. Poate miercuri se va debloca situația”, explică, pe scurt, situaţia din această comună, deputatul Daniel Suciu.

         Nici duminică, la a doua convocare a aleşilor locali, Consiliul Local Negrileşti nu a putu fi constituit, iar noul prima Dumitru Costin nu a depus jurământul. A tria şedinţă de constituire va avea loc miercuri, în zi de sărbătoare.

         Zeci de oameni au participat duminică la şedinţa ce trebuia să fie una festivă, unii susţinători ai PNL, alţii ai PSD.     Deputaţii Daniel Suciu şi Stelian Dolha au fost prezenţi la Negrileşti, pentru a fi alături de oamenii lor.

În fapt, la Negrileşti, miza este constituirea majorităţii şi alegerea viceprimarului. Formula viitorului Consiliu Local Negrileşti va include, dacă nu vor fi probleme la a treia convocare, 5 membri PSD, 4 – PNL, 1- ALDE şi 1- PNŢCD.

         În baza protocolului de colaborare, PSD vrea să facă majoritate cu ALDE şi PNTCD, discuţiile mergând spre desemnarea lui Ioan Pugna, fostul primar, pentru funcţia de viceprimar. Ca şi la prima constituire, la validarea mandatelor a început boicotul. Potrivit legii, validarea sau invalidarea mandatelor se face în ordine alfabetică cu votul deschis al majorităţii consilierilor prezenţi în sală. Persoana în cauză nu votează. Primul în ordine alfabetică a fost consilierul ALDE. Acesta a obţinut doar cinci voturi! Următorul a fost un liberal, care, s-a ales doar cu cele 4 voturi ale colegilor săi. Şi tot aşa... În aceste condiţii, nefiind consileri validaţi, aceştia nu au putut depune jurământul, iar Consiliul Local nu a fost constituit.

         Mai mult, primarul nou ales Dumitru Costin nu a mai avut în faţa cui să depună jurământul...

 

 

 

Comentarii

27/06/16 15:44
alegator

..pe unde trece Stelian Dolha, nimic nu se leaga! Baiatul asta daca ar parasi politica ar fi singurul serviciu major pe care l-ar putea face ca si politician...de paie... desigur!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5