La a treia strigare, Consiliul Local Şieuţ a fost constituit cu doar 9 din cei 11 consilieri

După două încercări eşuate, într-un final, 9 din cei 11 consilierii locali din Şieuţ au fost validaţi şi au depus jurământul, fiind astfel constituit Consiliul Local. Pentru că validarea mandatelor s-a votat în ordine alfabetică, doi aleşi PNL nu au întrunit votul majorităţii, obţinând doar câte 5, respectiv 4 voturi. Aşadar, în CL Şieuţ au intrat   doi consilieri  PNL, doi de la PSD, doi de la ALDE şi câte unul la PNTCD, PMP şi PER.  În aceste condiţii, viceprimar a fost ales Mihai Ivan (ALDE), liberalii propunâmnd amânarea votului, ulterior retrăgându-se din sală. 
 
La şedinţa de constituire a participat prefectul Ovidiu Frenţ, liderul ALDE, Ioan Ţintean, senatorul Sorin Dobra, preöedintele ORC-Ioan Turc.
 
Primarul Ioan Dedean, ales cu 49,37% din sufragiile electoratului, a depus jurământul, preluându-şi oficial mandatul. „Este o stare de nemulţumire vizavi de ceea ce s-a întâmplat. Sunt foarte supărat pentru că cei doi consilieri locali nu au fost validaţi. Nu e corect să obţii votul electoratului, însă să nu te voteze nişte consilieri. Vom ataca la instanţa de contencios administrativ inclusiv proiectul de hotărâre prin care a fost ales viceprimarul. Consilierii noştri nu au vrut să susţină propunerea ALDE din cauza campaniei murdare care s-a făcut la Şieuţ”, ne-a declarat primarul Ioan Dedean.
 
Dincolo de războaiele politice locale, primarul spune că trebuie să ducă la îndeplinire o serie de proiecte pe care le are în implementare. "Avem proiect pentru apă şi canalizare prin PNDR, acum lucrăm la propiectul tehnic. De asemenea, am depus proiect pentru infrastructura locală, asfaltările de străzi. Şi pentru drumuri agricole avem depus proiectul, să vedem ce se va întâmpla cu evaluarea lor, ştiţi că au fost probleme la fir. Pregătim documentaţia şi opentru drumuri forestiere, şi pentru modernizarea prin extindere a dispensarului”, ne-a punctat Ioan Dedean câteva din proiectele pe care le propune pentru comunitate.   

Comentarii

30/06/16 22:39
doru

pai campanie mai murdara ca pnl cine o facut la Sieut . Poate domnu secretar

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5