Declaraţie Politică

Ioan Ţintean: Bugetul pe 2012 va menţine politica păguboasă a Guvernului Boc

Mai sunt câteva zile până în 15 octombrie a.c., data legală la care Guvernul României trebuie să prezinte Parlamentului Proiectul de Lege privind Bugetul de stat pe anul 2012, precum şi Proiectul de Lege privind Bugetulul Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2012.

Fiind cea mai importantă lege care conţine viziunea de ansamblu şi detaliată a economiei şi societăţii româneşti în 2012, aşteptăm cu interes textul propus dezbaterii parlamentare, pentru a vedea dacă optimismul din declaraţiile reprezentanţilor Cabinetului Boc se adevereşte sau dacă, şi la anul, românii vor trebuie să suporte alte curbe de sacrificiu, noi tăieri de pensii sau de salarii, noi taxe sau alte măsuri, marca „Boc”, adoptate în numele mult invocatei crize economice.

La cum arată situaţia economică din 2011, mult deteriorată din cauza lipsei de performanţă a Cabinetului Boc, incapabil să înţeleagă resorturile crizei şi ca atare, să adopte măsuri de stimulare economică şi de sprijinire a IMM-urilor, pentru a păstra sau a crea locurile de muncă, aşteptările noastre nu sunt foarte mari. Probabil, românii vor testa, pentru al patrulea an consecutiv, dar definitiv, incompetenţa actualilor guvernanţi.

Nici nu ne miră lipsa de preocupare a Guvernului PDL pentru redresarea economică a ţării, din moment ce pe agenda politică a primului-ministru Emil Boc figurează teme precum reorganizarea administrativ-teritorială, comasarea alegerilor şi formule de compensare electorală din care să iasă avantajat PDL, pentru a-şi conserva puterea şi clientela politică. Iar puţinele investiţii publice şi fonduri europene , pentru că Guvernul a pierdut şi lupta cu absorbţia şi evaziunea fiscală, merg cu predilecţie către baronii locali ai PDL sau către firmele clientelei politice portocalii.

Ce oferă public guvernarea PDL este o mascaradă, iar declaraţiile liderilor PDL sunt în acelaşi registru comic. Realitatea este mult mai crudă.

Cheltuielile cu bunuri şi servicii au fost tăiate doar pe hârtie pentru a-i păcăli pe cei de la FMI, pentru că spre exemplu, în luna august, ele s-au majorat cu 15,4%. Datele INS arată că, în august, producţia industrială a scăzut cu 7,1%, vânzările cu 3,6% şi comenzile cu 0,6%. Asta după ce şi în iulie scăzuseră, faţă de luna anterioară, producţia cu 1,8%, vânzările cu 4,2% şi comenzile cu 8,1%. România este tot mai puţin atractivă pentru investitori din cauza corupţiei, instabilităţi fiscale şi suprataxării.

Investiţiile străine directe au ajuns la cel mai scăzut nivel din 2002 încoace. Toate elementele economice care ar trebui să susţină bătălia cu criza financiară sunt la nivelul cel mai scăzut din ultimii ani.

În concluzie, Bugetul pe 2012 va menţine politica păguboasă a Guvernului Boc, care va găsi întotdeauna linii de finanţare pentru partid şi clientelă, dar care nu va fi capabil, nici la anul, probabil niciodată, să-şi onoreze promisiunile de creştere a veniturilor populaţiei, de neimpozitare a pensiilor, de revenire a salariilor, a indemnizaţiilor, a ajutoarelor sociale la nivelul existent la 1 iulie 2010. Singura consolare a noastră, a tuturor, va fi aceea că asistăm la ultimul buget al Guvernul Boc şi la ultimul an de guvernare dezastruoasă a PDL şi că majoritatea toxică, care probabil va vota acest buget al sărăcirii românilor, va fi eliminată din Parlament.

Deputat PNL,

Ioan Ţintean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5