Ioan Ţintean îşi monitorizează atent primarii şi consilierii liberali

Liderul interimar PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, spune că are încredere în oamenii săi, în ciuda presiunilor constante la care sunt supuşi din partea partidelor de la putere, în special PDL. Totodată, le reaminteşte că orice pas greşit în campanie le va aduce excluderea din partid şi pierderea mandatului.

A mai rămas puţin peste o lună până la debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, iar calculele politice ajung de cele mai multe ori la oamenii din teritoriu, cei care pot asigura voturi importante pentru unul sau altul dintre candidaţi.

Ultimele alegeri, cele europarlamentare, au dovedit încă o dată rolul major al primarilor în convingerea electoratului să voteze o anumită platformă. Acum, presiunea cea mai mare în perspectiva alegerilor prezidenţiale se pune tot pe primari, voturile comunităţii fiind în puterea lor de convingere. Dar, întotdeauna socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, pentru că mulţi dintre ei vor fi tentaţi să-şi vândă capacitatea  de a aduce voturi ,,pe un pumn de arginţi”.

Pentru a le arăta cine e preşedintele, Ioan Ţintean a declarat că primarii şi consilierii care nu-şi vor susţine corect partidul, îşi vor pierde mandatul şi vor fi excluşi din PNL. Într-adevăr, potrivit preşedintelui liberal, cele două partide aflate la putere, în special PDL, fac presiuni enorme la adresa lor prin oamenii lor din Consiliul Judeţean şi din primării. De la obţinerea unui banal aviz pentru o lucrare, până la alocarea unor fonduri, ori controale dirijate ale unor organisme de control, totul se înscrie în această linie.

Referitor la posibile trădări în perspectiva alegerilor prezidenţiale, Ioan Ţintean spune că are încredere în primarii liberali din judeţ, chiar dacă unii dintre ei nu au renunţat la relaţiile de prietenie cu fostul lider judeţean Ioan Turc.

„Nu există nicio dispută şi nicio discuţie, pentru că nu suntem într-o perioadă de frământări şi de dat afară oameni şi probabil trebuie să avem o relaţie mai strânsă între conducere şi consilieri judeţeni şi să stabilim cu promptitudine cum se votează în Consiliul Judeţean. Totuşi există o satisfacţie minimală pentru că am obţinut nişte sume, pentru că ştim că până la finalul anului nu vom obţine alte sume. Vă asigur că ceea ce se hotărăşte în Biroul Permanent va fi de-acum înainte respectat.”, a spus Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5