Ioan Ţintean: Obiectivul nostru este ca fără ALDE în Bistriţa-Năsăud să nu se poată face guvernarea locală

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României şi copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, a participat la lansarea candidaţilor bistriţeni ai formaţiunii pentru alegerile locale din 5 iunie. Primit cu pâine şi sare şi un pahar de ţuică, în binecunoscutul stil românesc, Tăriceanu a avut o şedinţă operativă la sediul ALDE de pe str. Liviu Rebreanu, ulterior parcurgând la pas drumul spre Palatul Culturii, timp în care a primit flori de la simpatizantele partidului, dar a şi admirat centrul Bistriţei, care i-a încântat ochiul, aşa cum a mărturisit mai târziu, la evenimentul politic.

          Câteva sute de membri şi simpatizanţi ALDE au răspuns „la primul apel” şi au venit să se întâlnească cu liderul naţional, dar şi pentru a-i susţine pe cei 41 de candidaţi pentru funcţia de primar, plus candidaţii de consilieri din alte 18 localităţi şi pentru Consiliul Judeţean.

 

Ioan Ţintean:  Obiectivul nostru este ca fără ALDE în Bistriţa-Năsăud să nu se poată face guvernarea locală

 

          În discursul său, Ioan Ţintean - preşedintele ALDE BN şi deschizătorul de listă pentru Consiliul Judeţean -  a menţionat că este o zi importantă pentru partid, care încununează munca de construcţie a partidului, cea preelectorală dar şi cea de început de campanie.

          „Astăzi, ALDE, un partid modern, de factură europeană, nu se măsoară cu partidele mici. Noi nu vrem să ne măsurăm cu cei mici, noi ne măsurăm cu cei mari. Ambiţia noastră este să venim acolo unde dvs. (n.n. – Călin Popescu Tăriceanu) aţi adus partidul. Însemnăm o cale şi un adevăr demn de urmat. (...) Ne-aţi salvat, noi cei din Bistriţa-Năsăud am venit alături, într-un cuvânt şi grup unit, şi am fost prezenţi cu primarii, care au rezistat presiunilor şi cărora le mulţumesc. V-am urmat pentru că am avut încredere că va ieşi un partid frumos şi asta a ieşit. Am construit o filială şi noi, în care eu personal am mare încredere şi cu care nu ezit să spun că vreu să ne batem pentru locul doi”, a spus din capul locului, Ioan Ţintean.

          În mesajul său, Ţintean nu i-a iertat pe foştii colegi, care sunt acum la PNL, care nu cunosc valorile şi tradiţiile partidului sub umbrela căruia se află, considerând că proprietatea nu trebuie apărată ci, „negociată şi dată pe procente”.

          „Împreună cu dumneavoastră am creat rapid un partid cu care am participat cu fruntea sus la fosta guvernare. Astăzi spun că nu ne pare rău, că am participat la guvernare alături de celelalte partide, pentru că ideile şi principiile liberale, după ce USL nu a mai existat, s-au regăsit din plin în programul guvernării. Datorită ALDE, România are o formulă de fiscalitate mai relaxată”, a punctat Ioan Ţintean.

          Liderul ALDE BN le-a spus colegilor de partid că „nu trebuie lăsată garda jos” în această campanie, ba mai mult, munca trebuie amplificată.

          „Ca orice partid serios, avem şi noi obiective. Obiectivul nostru este ca fără ALDE în Bistriţa-Năsăud să nu se poată face guvernarea locală. ALDE trebuie să ocupe, pe lângă cele zece funcţii de primar -  niciunul din cei zece nu este în pericol -  în plus câteva portofolii de primar. Ne batem de la egal la egal în municipiul Bistriţa, ne întrecem la Năsăud cu primarul pe funcţie, la Sângeorz Băi avem pretenţii şi cel puţin în 6-7 localităţi avem şanse mari, dar pentru aceasta trebuie să muncim zi şi noapte. Dacă muncim mult două săptămâni, putem fi fericiţi patru ani. Dacă muncim prost două săptămâni, putem fi supăraţi patru ani. ce facem acum înseamnă şi pregătirea bună pentru la toamnă”, a transmis liberalilor şi democraţilor Ioan Ţintean.

          Nu în ultimul rând, Ţintean a menţionat că ALDE nu admite să nu facă parte din guvernul politic următor, de după alegerile parlamentare. „Sper să fim în această majoritate. Cred şi sunt convins că în 6 iunie nu ne va fi ruşine cu voturile pe care le numărăm, dar pentru asta trebuie multă responsabilitate, multă trudă, energie cheltuită şi să ţinem seama de următorul lucru: să îndrăznim  mai mult!”, a concluzionat Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5