Ioan Ţintean: Nu cred că PSD nu-şi va pune candidat la prezidenţiale, dar Tăriceanu trebuie să salveze onoarea partidului

Preşedintele demisionar al ALDE B-N, Ioan Ţintean, consideră că Partidul Social Democrat va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din această toamnă, iar nu unul comun al alianţei de guvernare.

          „Nu cred că PSD nu îşi va pune candidatul lui, nu cred. Îi cunoaştem bine. E un partid mare, hai să ne punem în locul lor. Eu cred că nu sunt de 19%, cred că sunt de mai mult şi o să vedeţi la alegerile locale. La Preşedinţie trebuie să ai persoana potrivită, e greu de găsit. Dacă va fi pe partid, singur, Călin Popescu Tăriceanu, nu cred că vom intra în turul doi. Dacă intră în turul doi, foarte multă lume se va coaliza împotriva lui Iohannis. Vă spun precis. Adică, eu clar că voi vota cu Barna. Prea mult ne-a necăjit omul ăsta (n.n. – Iohannis). Să ştiţi că atunci când a fost în turul doi Iliescu şi Vadim a fost singura dată când de pe buletinul meu lipseşte ştampila. O dată în viaţă. E complicat dacă ne ducem singuri pe partid să intrăm în turul doi. Dacă se confirmă nişte alianţe, chiar mărunte, cine ştie. În sondaje e tot al doilea, acum mai apare şi Kovesi”, a declarat Ţintean.

          Potrivit acestuia, ALDE nu are un alt candidat pentru alegerile prezidenţiale. „Noi suntem partid de lider. Trebuie să îndeplineşti foarte multe condiţii, dar în primul rând trebuie să-ţi porţi în spate harsanaua de personalitate. O personalitate nu ţi-o câştigi în scurt timp, în 2-4 ani. Nici Iohannis nu a fost aşa de pe drumuri, când a intrat în alegeri era Iohannis, cu patru mandate de primar, cu rezultate foarte bune, curtat de toate partidele. Tăriceanu este o personalitate importantă a politicii româneşti, un foarte abil politician. (...) Din păcate partidul nu e suficient de mare, dacă făceam 12% discutam de pe alte poziţii. De a candida nu va scăpa, îl presează partidul, el trebuie să relegitimeze partidul la punctajul pe care-l avem, peste 4,21. Are această obligaţie pentru că el l-a înfiinţat cu un grup de oameni, între care am fost şi eu, şi trebuie să salvăm onoarea partidului. Nu înseamnă că, dacă eu nu sunt preşedinte, nu mă voi bate la sânge, pentru fiecare vot al ALDE şi al lui Călin Popescu Tăriceanu”, a mai spus Ioan Ţintean. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5