Ioan Ţintean: Vom merge pe liste separate atât la alegerile din 2019 cât şi la cele din 2020

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean spune că democrat-liberalii se gândesc foarte serios să candideze pe liste separate la euroalegerile din 2019 şi să „meargă” cu un candidat la alegerile prezidenţiale, evident fiind vorba de Călin Popescu Tăriceanu.

„Spre deosebire de alte partide, noi nu trebuie să ne căutăm candidaţi, aceştia existând atât în cazul europarlamentarelor dar şi în cel al alegerilor prezidenţiale. Concret, pentru toată lumea este evidentă prestaţia bună  a Noricăi Nicolai, în acelaşi şablon intrând şi Renate Weber, aşa că lucrurile sunt practic, rezolvate. Cât despre alegerile prezidenţiale, aici candidatul ALDE este deja ştiut, e vorba de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu”, explică Ţintean.

Întrebat dacă Tăriceanu ar putea deveni candidatul actualei coaliţii PSD-ALDE în cursa pentru Cotroceni, Ioan Ţintean a infirmat această posibilitate: „ Există şi această variantă, doar că PSD este un partid prea mare pentru a nu avea propriul candidat la Palatul Cotroceni. Sigur că doar în situaţii deosebite ar putea interveni o anumită înţelegere, dar nu cred aşa ceva”.

În privinţa alegerilor locale din 2020, Ioan Ţintean a exclus orice fel de înţelegeri, fie cu PSD, fie cu PNL sau cu alte formaţiuni politice: „ Pentru alegerile locale din iunie 2020, ALDE va merge cu liste separate şi candidaţi în toate cele 62 de UAT-uri dar şi la Consiliul Judeţean.  Nu există altă variantă! ”, a punctat vicepreşedintele ALDE.

Legat de viitorul său politic, Ioan Ţintean a spus doar că aşteaptă intrarea în vigoare a Codului Administrativ: „ Nu retrag ce am spus anul trecut!”.

Reamintim faptul că în primăvara lui 2017, a existat informaţia că Ioan “Ţintean ar putea fi numit prefect al judeţului Mureş, dar că acest lucru nu s-a confirmat până la această dată. În aprilie 2017, Ţintean a explicat că povestea cu numirea sa ca prefect al judeţului Mureş  a pornit de la o discuţie cu şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu care i-ar fi propus funcţia în contextul în care ALDE a primit pe protocolul semnat cu PSD, trei prefecturi, una fiind cea a judeţului Mureş.

“Este o mare şi grea condiţie de îndeplinit: din postura de prefect să pot să îmi continui activitatea politică, altfel, nu am făcut nimic, iar adoptarea noului cod administrativ încă mai are de aşteptat. Sigur, mai sunt şim altele , importante, aşa că, deocamdată, nu se întîmplă nimic”, a conchis atunci Ţintean.

 

 

 

Comentarii

14/02/18 15:58
Ioan Rus

Cu Tăriceanu în frunte, este nedemn, domnule Țintean!

15/02/18 11:47
Comentator

Pai, foarte bine. Asa se vor asigura unele procente, de care vor avea nevoie cei cu procentajul "aproape de guvernare " si-i vor "invita" si pe ei, volens-nolens neputand face acest lucru singuri ( adica fara ei ) . Daca merg "la gramada " sau "la pachet " cu PSD-ustii sau oricare altcineva, efectiv vor fi o "nulitate " fiind inghitziti sau absorbiti de acestia, cum a patzit si PD-ul, care astazi a devenit istorie ca si tzaranistii . Foarte bine domnule Tinteanu ! Succes !

18/02/18 12:08
Comentator

Da... de ce "este nedemn" domnule Rus ? Ba din contra, eu ( si nu este doar pararea mea ...) cred ca domnul Tariceanu are veleitati foarte bune pentru a candida pentruu viitoarea functie de presedinte al Statului Roman .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5