Klaus Iohannis: Este un mit că partidele dau voturi. Nu aş fi candidat ca independent din motive practice

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale, consideră că, după primul tur, diferenţa între primii doi clasaţi va fi de cinci procente, iar în turul doi diferenţa va fi făcută de români, iar nu de înţelegerile dintre partide.

Nu se va întâmpla nimic senzaţional înainte de primul tur de scrutin. Voi ajunge probabil în zona de 30 şi ceva, 33-34%, Victor Ponta, probabil, în jur de 36-37%, deci la o diferenţă mică, de cam 5%. Aşa arată concluziile sociologilor, nu ale mele, nu sunt specialist în aceste studii, o tendinţă care evident mă bucură şi mă încurajează, iar în turul doi voi ajunge, probabil, la 51%. Cu ajutorul românilor”, a spus liderul PNL.

Întrebat dacă va cere voturi de la Partidul Mişcarea Populară, Klaus Iohannis a menţionat că nu cere voturi de la niciun partid, ci doar pe cele ale alegătorilor.

Este aşa un mit că partidele dau voturi, nu dau, oamenii, în special la prezidenţiale, au capul lor, şi-l folosesc. Toate alegerile au arătat acest lucru. Partidele, sigur, au un nucleu dur de alegători pe care îl pot manevra, dar, de regulă, este relativ mic, şi foarte mulţi alegători, mai ales pentru turul doi, unde nu intră candidatul lor, îşi fac gândurile lor şi aleg aşa cum cred ei că este mai bine pentru România”, a completat acesta.

         Nici o înţelegere cu UDMR nu este luată în calcul, a adăugat Klaus Iohannis, mai ales pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc. „Nu vreau să fac negocieri politice pentru turul doi, eu vreau să conving oamenii să mă voteze”, a spus candidatul ACL, menţionând că maghiarii pot opta să voteze un ardelean.

         Iohannis a menţionat că nu ar fi candidat ca independent, asta din motive practice, pentru că e nevoie de logistică. „Nu, fiindcă, vrem nu vrem, în secţiile de votare sunt oameni, care mai greşesc, care mai uită să bifeze un nume, şi un candidat independent are o mare, mare problemă. Este aproape imposibil pentru un independent să aibă suficienţi oameni în secţiile de votare, să aibă observatori etc. Există un risc suficient de mare să fie o candidatură inutilă”, a motivat candidatul ACL, concluzionând că este nevoie de observatori pentru ca alegerile să fie corecte, iar dacă nu ar fi observatori şi ar fi PSD singur nu ar mai fi nevoie de procesul electoral.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5