Varujan Vosganian: În turul doi, e fundamental să urcăm prezenţa la vot la 60%. Recomandarea mea este să nu negociem cu niciun partid politic

Senatorul PNL, Varujan Vosganian, consideră că pentru Alianţa Creştin Liberală este foarte importantă, în turul doi, mobilizarea la vot a electoratului, pentru o prezenţă de peste 60 procente, iar recomandarea sa pentru Klaus Iohannis este să nu negocieze cu niciun partid politic.

Se spune că în turul doi rămân doi protagonişti. Nu, rămân 12, protagoniştii turului 2 sunt ceilalţi 12, cu un vot, cu 5, cu câte au. Vreau să spun că este foarte important modul în care se aşează ceilalţi, adică, dacă cei care au votat candidaţi anti-PSD, anticorupţie, antisărăcie îşi vor menţine opţiunea, dacă cei care au clamat aceste principii au fost chiar sinceri şi dacă reuşim să-i convingem pe toţi cei care au venit în turul 1 să vină şi în turul 2. Pentru noi, pentru ACL e fundamental să urcăm prezenţa la vot către 60%”, a declarat senatorul Varujan Vosganian, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, în turul doi al scrutinului prezidenţial, pentru ACL va fi foarte important ca “alegătorii Monicăi Macovei şi ai Elenei Udrea să confirme respingerea pericolului corupţiei pe care îl prezintă”, ca “Teodor Meleşcanu să dovedească faptul că nu a fost trimis să candideze, ci a candidat în virtutea principiilor sale”. În plus, Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să nu-şi respingă principiile de o viaţă, iar cei de la UDMR, conform tradiţiei, să nu voteze candidatul PSD.

          “Dacă toate aceste calităţi se întrunesc şi dacă Klaus Iohannis ia în jur de 30% în primul tur, va câştiga”, a explicat reţeta succesului ACL, senatorul liberal.

În plus, ar fi contraindicată orice negociere cu partidele politice, pentru că acum nu se împart funcţii şi avantaje. De asemenea, o negociere cu alţi candidaţi riscă să determine nemulţumiri ale propriului electorat, mai ales că zestrea cea mai importantă o reprezintă voturile din turul întâi.

“Recomandarea mea către Klaus Iohannis este să nu negocieze cu niciun partid. Cred că în clipa în care nu se negociază cu alţi candidaţi, şansele sunt mai mari”, a concluzionat Varujan Vosganian.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5