Stelian Dolha: Eu nu îi cer demisia lui Vosganian, dar trebuie să se gândească foarte bine. Este în joc imaginea PNL

Copreşedintele PNL BN, deputatul Stelian Dolha, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că regretă foarte mult ceea ce s-a întâmplat la votul din Senat privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian.

"Eu regret ce s-a întâmplat în Senatul României. Regret, pentru că nu acesta este mesajul pe care noi cred că l-am înţeles pe data de 16 noiembrie, nu acesta este mesajul pe care Klaus Iohannis l-a transmis nu numai la Bistriţa, l-a transmis la nivelul României. Nu mai putem judeca cu dublă măsură, la unii încuvinţăm arestarea şi pe unii încercăm să îi protejăm. Lucrul acesta nu se mai poate face şi un lucru e cert: parlamentarii nu sunt deasupra legii sau deasupra cetăţeanului de rând. Nu”, a afirmat Stelian Dolha.

Potrivit copreşedintelui PNL BN, votul din Senat trebuie analizat, pentru a se stabili cine dintre liberali a votat împotrivă.

"Chestiile acestea sentimentale, în aceste momente, nu mai ţin. Nu am reuşit să discut cu cei doi senatori Cristian Florian şi Dorin Dobra, pentru că nu ajuns la Bistriţa niciunul dintre ei. Cu Cristi urma să mă întâlnesc dimineaţa aceasta, iar pe Dorin l-am sunat, ieri (n.r. – joi), şi nu a răspuns”, a explicat Dolha.

Deputatul PNL a mai spus, că cererea lui Vasile Blaga, ca Varujan Vosganian să îşi dea demisia după votul de joi, din Senat, este una "îndreptăţită".

"Am văzut şi eu declaraţia copreşedintelui Blaga şi, din punctul meu de vedere, e îndreptăţită. Eu nu îi cer demisia, dar spun că trebuie să se gândească foarte bine şi că, totuşi, vorbim de un mare senator al partidului, cu greutate, cu un background, un om cult, la un moment dat i se spunea, prieten chiar al Bistriţei. Dar aici ne jucăm, totuşi, cu imaginea PNL, a României şi a lui Klaus Iohannis şi cu astea nu mai faci troc", a precizat Stelian Dolha.

La întrebarea unui jurnalist, dacă ştie cum a votat senatorul PNL de Bistriţa-Năsăud, Dorin Dobra, având în vedere că acesta are o relaţie apropiată cu Varujan Vosganian, copreşedintele PNL a spus că nu ştie, dar că acest aspect va fi discutat în şedinţa Biroului Politic Judeţean de sâmbătă şi, în cazul în care Dobra a votat împotrivă, acesta riscă sancţiuni din partea partidului.

"Daţi-mi voie să am o discuţie cu el. Dacă că se va stabili că a votat împotriva ridicării imunităţii, cred că ar trebui să fie nişte sancţiuni”, a menţionat Stelian Dolha.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5