Dorin Dobra: Prin ceea ce i se întâmplă lui Vosganian, mai facem un pas mare şi periculos înspre consolidarea încălcării principiului separării puterilor în stat

De domnul Vosganian mă leagă o prietenie mai lungă de 15 ani, drept pentru care sunt sensibil la tot ceea ce se întâmplă. Consider că poate fi luat exemplul domniei sale ca un exemplu specific al riscurilor asumate şi neasumate, pe care un politician în actuala atmosferă din România le poate înregistra, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PNL Dorin Dobra.

Dobra a mai spus că atunci când un procuror ajunge să să evalueze acţiunea politică a unui membru al Cabinetului, înseamnă că între puterea judecătorească şi cea executivă se întâmplă suprapuneri care pun în pericol, nu atât politicienii acestei ţări, cât decizia politică şi asumarea ei în această ţară.

,,Trei aspecte sunt esenţiale în tot ceea ce i se întâmplă domnului Vosganian: 1. acţiunea pentru care se cere începerea urmăririi penale, nici măcar nu a fost iniţiată de domnia sa; 2. acţiunea pe care la urmă a susţinut-o e pur politică, o decizie pur politică, fără nici cel mai mic iz penal; 3. prin ceea ce domnului Vosganian i se întâmplă, mai facem un pas mare şi periculos înspre consolidarea încălcării principiului separării puterilor în stat. Pe acest principiu, Dorin Dobra, astăzi, care vă vorbeşte de la această masă,poate fi foarte curând cercetat, pentru că în urmă cu zece zile în plenul Parlamentului a susţinut retrocedarea unor terenuri, evident, mai acuzabil decât cazul domnului Vosganian, în interesul unor persoane fizice. Când ajungem aici înseamnă că toată acţiunea noastră politică, asumată în campaniile noastre electorale, devine extrem de periculoasă şi asta poate duce la un fenomen de care ne apropiem tot mai mult: neasumarea în această ţară de la un moment dat a oricărei politici naţionale, decizii politice ş.a.m.d.”, a precizat senatorul PNL Dorin Dobra.

Varujan Vosganian şi-a dat demisia din Guvern, la doar o oră după ce Senatul a respins cererea DIICOT privind începerea urmăririi sale penale. Interimatul la Ministerul Economiei este asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu, un nou ministru urmând să fie propus de PNL într-o săptămână, potrivit lui Crin Antonescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5