Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, promite sprijin Bistriţei pentru atragerea investitorilor în Parcul Industrial

• ”Am fost de cel puţin 30 de ori în Bistriţa-Năsăud. Asta nu e doar o sursă de melancolie, ci şi o responsabilitate”

 

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că se alătură comunităţii celor care susţin realizarea Parcului Industrial şi a promis că va aduce în municipiu reprezentanţi ai mediului de afaceri străin, pentru a-I încuraja să investească la Bistriţa.

         Ministrul Economiei a menţionat că edificarea acestor parcuri industriale face parte dintr-un program mai amplu de reindustrializare a României, demers fundamental pentru ţara noastră.

         “O componentă a strategiei de reindustrializare se va referi la parcurile industriale. Dacă vorbim despre această casă ospitalieră care este România, parcurile industriale sunt camera de oaspeţi, este locul în care noi răspundem la întrebarea ce facilităţi vom avea în România. Parcul industrial oferă conectare la utilităţi, oferă o forţă de muncă ce este calificată prin structurile universitare, oferă o piaţă de desfcaere pentru produse şi oferă, în acelaşi timp, o accesabilitate la principalele căi rutiere, feroviare şi aeriene ale regiunii. Dacă punem degetul undeva şi căutăm potenţial toate aceste avantaje, Bistriţa este unul dintre ele”, a declarat Varujan Vosganian, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Ministrul Economiei şi-a exprimat speranţa că viitorul parc industrial va respecta toate condiţiile impuse de prevederile europene şi a recomandat echipei care implementează acest proiect să …grăbească termenul de finalizare, pentru că “16 luni este cam mult”.

         “Nu vom aştepta ca Parcul Industrial să se termine, ci vom începe acţiunea de promovare. Eu vă promit să aduc aici reprezentanţi ai Camerelor bilaterale şi ai Consiliilor de Investitori Străini, ca să discutăm la faţa locului. De asemenea, în situaţia în care vom avea mari investiitori – cum visează Dorin (n.n. – senatorul Dobra)- vomm putea negocia cu ei, în situaţia în care investiţiile vor avea un impact social şi economic important, şi ipoteza unui ajutor de stat, pe care Ministerul Finanţelor să îl aşeze în execuţia bugetară, iar Ministerul Economiei să-l prezinte şi să-l susţină la Comisia Europeană”, a adăugat oficialul guvernamental.

         În opinia sa, trebuie fructificate toate avantajele pe care le oferă acest obiectiv, de la proximitatea faţă de Cluj, prezenţa Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca prin Facultatea de Business. Mai mult, Varujan Vosganian preciza că oamenii de afaceri din zonă trebuie convinşi să-şi extindă activităţile utilizând facilităţile viitorului parc industrial.

         “Este un proiect care se încadrează pe harta parcurilor industriale, aşa cum noi începem să o definitivăm, avem déjà câteva oraşe care pâlpâie pe această hartă. (…) Este una dintre mizele noastre pentru anii 2013-2014 şi care să îndeplinească acel obiectiv major, de a readuce investiţii străine în România. (…) Vă rog să îmi permiteţi, împreună cu colegii mei liberali de aici, cu Ministerul Economiei şi colegii mei din Guvern să mă alătur acestei comunităţi care susţine parcul industrial din Bistriţa”, a concluzionat ministrul Varujan Vosganian.

Dorin Dobra: e un proiect care ţine de identitatea liberalilor din Bistriţa   

         Senatorul Dorin Dobra a menţionat că Parcul Industrial este un “proiect care ţine de identitatea liberal, a liberalilor din Bistriţa”. “Vă fac o mărturisire: pentru mine, miza cea mare a campaniei electorale era atragerea unui mare investitor la Bistriţa. Era marea promisiune electoral a lui Dorin Dobra. Sper don suflet că astăzi, odată cu vizita ministrului Varujan Vosganian la Bistriţa, să apropiu această potenţialitate de a atrage un investitor la Bistriţa”, a menţionat parlamentarul liberal.

         De altfel, vizita ministrului Vosganian trebuie legată de Dorin Dobra, pe care oficialul guvernamental l-a numit nu doar “prieten”, ci şi discipol al său. Mai mult, spunea Varujan Vosganian, Dobra a iontrat în Senat la aceeaşi vârstă ca şi el…

         Prezent la conferinţa de presă, prefectul Ioan Ţintean a menţionat că prin “cele două zone ale economiei  - zona economică a energiei şi a competitivităţii, dar şi agricultura -  judeţul Bistriţa-Năsăud devine tot mai interesant”.

         Prefectul judeţului a concluzionat că prezenţa ministrului dă garanţia că parlamentarii bistriţeni şi reprezentanţii Guvernului “vor face paşi înainte în ceea ce priveşte atragerea unui investitor”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5