Senatorul Deneş: Le solicit lui Oltean, Dobra şi Florian să spună cum au votat în speţele Elenei Udrea şi ale lui Varujan Vosganian

Senatorul PSD, Ioan Deneş, le solicită deputatului Ioan Oltean şi senatorilor Dorin Dobra şi Cristian Florian să precizeze modul în care au votat, în cele două Camere ale Parlamentului, la solicitările DNA şi DIICOT pentru începerea urmăririi penale faţă de foştii miniştri Elena Udrea, respectiv Varujan Vosganian. Social-democratul a ţinut să menţioneze că unii colegi senatori PNl ar fi făcut lobby pentru un vot negativ în cazul lui Vosganian, Ioan Deneş fiind „curtat” astfel de un senator PNL din judeţul Giurgiu.

         „N-aş fi dezbătut astfel de subiecte dacă nu aş fi fi citit cât de ipocriţi şi făţarnici pot fi unii oameni politici, şi aici mă refer la reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal, în noua formulă, care încercau să sugereze faptul că la votul împotriva începerii urmăririi penale a domnului Varujan Vosganian s-ar fi făcut cu o regie, un scenariu al PSD. (...)

         La începerea urmăririi penale a domnului Ariton şi a d-lui Vosganian, hotărârea grupului parlamentar al PSD a fost „pentru”, şi la unul, şi la celălat. Nu contest faptul că s-ar putea ca unii dintre colegii noştri să fi votat împotrivă.

         Vreau să vă spun că inclusiv la mine personal, dar şi la mulţi colegi PSD,  au venit o parte din colegii liberali să facă lobby ca să fim împotriva începerii urmăririi penale, cel puţin în dreptul lui Varujan Vosganian”, a declarat senatorul Ioan Deneş, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Parlamentarul PSD a reclamat modul în unii liberali, deşi au defilat cu pancarta „România lucrului bine făcut. Punct şi de la capăt”, în situaţia votului de la Senat au făcut „o frăţie a inelelor”.

         „Vreau să fac o provocare, pentru că aici, în judeţul nostru avem reprezentanţi în Parlamentul României din partea PNL care au trebuit să dea voturi atât în dreptul d-nei Elena Udrea, de ridicare a imunităţii, cât şi în dreptul domnului Varujan Vosganian, de începere a urmăririi penale.

         Le solicit colegilor mei – în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea pe Ioan Oltean, iar referitor la Varujan Vosganian, pe Dorin Dobra şi Cristian Florian – să declare, pentru că, la urma urmei, ştiu şi înţeleg că votul este secret, dar suntem responsabili de votul nostru în faţa propriei conştiinţe, în faţa lui Dumnezeu şi a electoratului, drept urmare, pentru că noi trebuie să dăm socoteală în faţa electoratului de votul pe care îl dăm în plenul Parlamentului, le solicit acestor trei colegi să declare public care a fost votul lor în speţa discutată.

         Dacă nu declară, înseamnă că sunt ipocriţi şi făţarnici, şi, de fapt, acele sloganuri pe care ni le tot etalau sunt simple sloganuri şi nu au înţeles nimic din schimbarea clasei politice”, a concluzionat senatorul Deneş.  

         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5