Stelian Dolha, despre votul în Parlament în cazul Ponta: Ridicol, dar în logica puterii de a-l proteja cu straturi groase pe şeful PSD

Votul şi mai ales tertipul de procedură folosit astăzi în Camera Deputaţilor arată că în democraţiile originale conducătorii au supradrepturi. Pentru Ponta s-a votat în premieră, în loc de cererea procurorilor DNA de încuviinţare a cercetării, o aşa zisă solicitare a comisie juridice să nu fie urmărit penal Ponta. Ridicol, dar în logica puterii de a-l proteja cu straturi groase pe şeful PSD, scrie deputatul PNL Stelian Dolha pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, copreşedintele PNL BN Stelian Dolha spune că votul ruşinos de marţi din Camera Deputaţilor a fost criticat sau ironizat.

"Votul ruşinos de marţi din Camera Deputaţilor a avut parte în presa internaţională de titluri precum,,Premierul Ponta păstrează imunitatea în ciuda anchetei pentru fapte de corupție” sau" Parlamentul român blochează investigaţiile în cazul premierului Ponta".

Iar pe alocuri unii l-au ironizat la sânge, aşa cum a fost postul public de radio din Bavaria care a ilustrat ştirea despre premierul anchetat pentru corupţie, în ritm de rap cu 1Q Sapro si melodia dedicată lui Ponta.„Imi pare tare rau Pinocchio”.

După asemenea titluri apărute nu oriunde, ci la BBC news, Liberation, Reuters, Spiegel, etc, mai e vreun naiv să creadă că omul ăsta mai poate reprezenta România pe undeva, că mai poate sta la masă cu vreun oficial de rangul lui?”, întreabă deputatul PNL Stelian Dolha.

Din totalul de 387 de deputaţi, la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind acelaşi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotărâre privind respingerea cererii de începere a urmăririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "împotrivă". Întrucât s-a întrunit majoritatea simplă, decizia Camerei Deputaţilor a fost de respingere a începerii urmăririi penale pentru şeful Guvernului.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Foto: Facebook

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5